Duterte arra kéri a lakosokat, ne legyenek ennyire makacsok, még ő is unatkozik

A hadsereg és a rendőrség bevetésével fenyegetőzött csütörtökön Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök, ha az ország lakosai továbbra sem mutatnak több önfegyelmet, és nem tartják be az új koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozásokat.

"Ha nem tartják magukat ehhez, és nem akarják elfogadni mindezt, a hadsereg és a rendőrség fogja átvenni a dolgok irányítását" – hangoztatta a Fülöp-szigetek szókimondó elnöke az állami televízióban közvetített beszédében. Hangsúlyozta, hogy ez aztán olyan lesz, mintha statáriumot vezetnének be.

A helyi sajtó korábban arról adott hírt, hogy több helyen is megsértették a járványügyi intézkedéseket. A többi között boxmérkőzésekről, kakasviadalokról és bingójátékokról voltak értesülések. A forgalom is sűrűbbé vált a fővárosban, Manilában, bár az 57 millió lakosú fősziget, Luzon területére április 30-ig kijárási korlátozásokat rendeltek el.

Hírdetés

A keményvonalas politikusként számon tartott Duterte otthonmaradásra szólította fel az embereket, és a megértésüket kérte. Mint mondta, senki sem akarta a jelenlegi helyzetet, s ő sem utazhat el davaói lakásába. "Én is unatkozom" – húzta alá a Fülöp-szigeteki elnök.

Harry Roque elnöki szóvivő komoly szemrehányással illette az ország lakosait. Szégyellniük kell magukat, hogy a Fülöp-szigeteken van a legtöbb fertőzött Délkelet-Ázsiában – jelentette ki Roque, aki szerint mindez a helyiek makacssága miatt van. "Ez egyszerűen kínos. Ne legyenek már ennyire makacsok, és maradjanak otthon!" – szólította fel az embereket.

A Fülöp-szigeteken eddig 5660 fertőzöttet azonosítottak, s 362-en elhunytak a Covid-19 betegségben.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »