Durvul a szilveszteri erőszak miatti tüntetés Kölnben

Durvul a szilveszteri erőszak miatti tüntetés Kölnben

A németországi Pegida hirdetett meg utcai demonstrációt a bevándorlók, illetve menekültpárti politika ellen, így reagálva a szilveszterkor történt tömeges, nők ellen elkövetett molesztálásokra, rablásokra, amelyet a beszámolók szerint nagy számban már régebb óta Németországban élő, illetve nemrég érkezett menedékkérők, bevándorlók követtek el – írja az Index.hu.

A bejelentett tüntetésre ellentüntetést hirdettek meg baloldali csoportok is. A helyszíni beszámolók szerint utóbbiak sokkal többen mentek utcára. Rengeteg rohamrendőr vonult ki, vízágyúkkal, könnygázzal, hogy kordában tartsák a két tüntetést. A Reuters beszámolója szerint 1700 rendőr van kint.

A rendőrök most elkezdték a Pegida-féle tüntető tömeget a vasútállomáshoz tolni, hogy ne terjedjen szét a demonstráció, de ez azért tűnik veszélyesnek a CNN beszámolója szerint, mivel a baloldali tüntetők is a közelben vannak. Így félő, hogy a két tömeg köztük kialakulhat valamilyen konfliktus.

Hírdetés

Ez alatt a városban arról is érkezett hír, hogy a pegidások kisebb csoportjai keresik azt, hogy valamilyen összetűzésbe keveredhessenek. A rendőrök nehezen tudják csökkenteni az egybefüggő pegidás tüntetésen részvevő tömeget.

A Kölnben szilveszter éjszaka történtek alaposan felzaklatták a német közvéleményt és politikát. A tömeges molesztálások és zsebtolvajlások után eddig mindössze három gyanúsítottat azonosított a német rendőrség.

A német politikusok külön hangsúlyozzák, hogy még ha volt is menekültek az elkövetők között, semmiképpen nem szabad emiatt minden menekültet elítélni. Thomas de Maziere német belügyminiszter ugyanakkor azt is hangsúlyozta: az sem lehet tabu, ha voltak menekültek a tettesek között. A belügyminiszter szerint aki bűncselekményt követ el, legyen bármilyen státuszban is, ki fogják utasítani az országból.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »