Durvul a kánikula, itt lesz a legnehezebb lehűteni a lakást éjjel

Durvul a kánikula, itt lesz a legnehezebb lehűteni a lakást éjjel

Az ország nagy részén hőség lesz, a legmelegebb hétfőre várható. Vasárnap több megyében is kialakulhatnak zivatarok.

A napi középhőmérséklet vasárnap az északkeleti tájak, vasárnap az északi, északnyugati tájak kivételével nagy területen 25 fok fölött, a nagyvárosokban és délkeleten 27 fok közelében alakul, vagyis ezeken a helyeken éjszaka is marad a meleg hőmérséklet.

Reggelig a Dunántúl nyugati és északi részén néhol, illetve általában északon egy-egy zivatar kialakulhat erős vagy viharos szél (50-75 km/h), északnyugaton intenzív csapadék (~ 20-30 mm) kíséretében.

Hírdetés

Vasárnap napközben az Északi-középhegység térségében, az Észak-Alföldön kialakulhat néhol zivatar viharos szél (60-80 km/h), és intenzív csapadék (~ 20-30 mm) kíséretében.

Figyelmeztetéseket adtak ki

Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést. A délkeleti vidékeken lesz a legmelegebb az OMSZ szerint.

Zivatarveszély miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »