Durvul a földharc Ferihegyen

Durvul a földharc Ferihegyen

Tovább fokozódhat a repülőgépek földi kiszolgálását végző cégek közötti verseny a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, miután a Budport Handling Kft. egymilliárd forintos eszközfejlesztést hajtott végre. A Budport lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a beszerzés többlépcsős, és várhatóan május végéig teljesen befejeződik. „A most megvásárolt utaslépcsőknek, csomagszállító járműveknek, repülőgép-mozgató berendezéseknek és egy sor más eszköznek köszönhetően a Budportnál minden szükséges feltétel adott minden típusú járat, akár óriásgépek kiszolgálásához is” – közölte a magyar tulajdonban lévő társaság, amely a tervek szerint a jelenlegi százról kétszázötvenre növeli dolgozói számát.

Hírdetés

A Budport közleménye idézi Galgóczy Ferenc ügyvezető-tulajdonost, aki szerint a fejlesztésekkel lehetővé válik, hogy a légitársasági tendereken önállóan méressék meg magunkat. A társaság eddig csak részfeladatokat látott el a földi kiszolgálásban a teljes portfólióval rendelkező társaságoknak.

Mint arról lapunk korábban hírt adott, vadkeleti állapotok uralkodnak a ferihegyi földi kiszolgálási piacon. Ezt jól példázza a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jelenleg is folyó vizsgálata, amely Kisvári János, az állami tulajdonú Malév Ground Handling (GH) októberben leköszönt vezetőjének bejelentésére indult. Kisvári arról tájékoztatta a GVH-t, hogy a Ferihegyen szintén ténykedő török Celebi kartellezésre tett kísérletet. A Magyar Nemzet által megismert egyéb dokumentumok szerint ráadásul az ajánlatok egyeztetésére már 2014-ben volt példa a Malév GH, illetve a Celebi között. Ágazati forrásaink szerint a földi kiszolgálási piacon óriási a harc, mivel az aránylag kicsi, 11 millió utast jelentő ferihegyi forgalom ellátásáért a két nagy cég, a Malév GH és a Celebi mellett az angol Menzies Aviation és immár a Budport is ringbe száll.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017. 02. 17.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »