Durván nekimentek az előfizetők a Telekomnak

Durván nekimentek az előfizetők a Telekomnak

Hatalmas felháborodást váltott ki az előfizetők körében, hogy a Magyar Telekom 2017. január 1-vel átalakítja az iptv- és digitáliskábeltévé-kínálatát. Az új csomagokból eltűnnek a Fox Network Group csatornái, vagyis egyebek mellett a National Geographic, a Fox, a Sky News és a Viasat Nature / History. Bekerül viszont Andy Vajna összes új adója, vagyis egyebek között a Kiwi Tv, a Humor+ és az Izaura Tv.

A Telekom lapunknak írt levelében cáfolta, hogy a filmügyi kormánybiztos hatására szórták volna ki a National Geographicet, mint írták, „a megállapodás sikeressége minden esetben a résztvevő felek együttes döntésén múlik. Szemben más csatornákkal, sajnálatosan a Foxot és a National Geographic Channelt képviselő társasággal nem született olyan megállapodás, amely mindkét fél számára megfelelő lett volna. Így a Telekom megegyezés hiányában nem szerepeltetheti ezeket a csatornákat 2017-től a kínálatában.”

Ez azonban aligha nyugtathatta meg az előfizetőket, akik a szolgáltató Facebook-oldalán keményen nekimentek a Telekomnak. „Szégyen és gyalázat, hogy a demokratának mondott Németország és a világ egyik vezető hírközlő cége, mint a Telekom magyarországi leányvállalata összejátszik a magyar politikai rezsimmel, és politikai megrendelésre olyan (Vajna-féle) állami celebcsatornákat kényszerít rá a lakosságra, amely a hatalom érdekeit szolgálja” – írja egy kommentelő.

Hírdetés

Mások sem finomkodtak: „Blablabla… egyszerűen lefeküdtetek ennek a vén, a magyar emberek nyakán élősködő f*sznak, fideszes utasításra”;  „A »Papi« propagandacsatornái engem sem hoznak lázba. Ha a Foxnak mennie kellet, miért ezeket a hulladékokat kellett a helyére betennetek?”

Rengetegen követelik vissza a National Geographicet, mint szinte egyöntetűen írják, a minőségi ismeretterjesztést unalmas és igénytelen adókkal akarja helyettesíteni a Telekom.

Természetesen a Fox kiszórása miatt a képernyőkről eltűnő The Walking Dead című sorozat fanatikusai sem rejtették véka alá a véleményüket: „Nézzem helyette, ahogy Vajna Tímea pucsít a medencénél?” – tette fel a költői kérdést valaki.  

Oldalakon át olvashatjuk az elkeseredett és dühös hozzászólásokat. Rengetegen írják azt, hogy az átalakítás miatt azonnal lemondják az előfizetést, és átmennek egy másik szolgáltatóhoz. Van, aki megjegyzi, remélhetőleg a döntés miatt látványosan visszaesik majd az előfizetők száma, és akkor a Telekom is rájön, hogy nem lehet mindent megtenni, hiába érkezett erről utasítás legfelülről. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »