Durva: Élőadásban erőszakoltak meg egy nőt Svédországban

Három férfit letartóztattak vasárnap Svédországban, miután a rendőrség értesült arról, hogy megerőszakoltak egy nőt, és tettüket a Facebook élőadás-szolgáltatásával közzé is tették a közösségi oldalon.

 

Az uppsalai rendőrségen először egy másik nő tett bejelentést, miszerint csoportos nemi erőszakot tettek közzé egy többezer tagot számláló Facebook-csoportban. A felvételt több százan láthatták.

 

„Megerőszakoltunk” – mondta a felvétel végén az egyik férfi a kamerába.

 

Állítólag az egyik elkövető fegyverrel kényszerítettt a 30 éves áldozatot a földre, majd mindhárman “súlyos erőszakot” követtek el rajta.

 

Az iszonyatos élőadás állítólag csak akkor ért véget, mikor a bejelentésre reagálva a rendőrség rátörte az elkövetőkre az ajtót. Három 19 és 24 év közötti férfit vettek őrizetbe.

 

Hírdetés

Az ügyészség hétfőn arra szólította fel a lakosságot, hogy bárki, akinek birtokában van a felvétel valamilyen adatrögzítőn, azonnal jelentkezzen a rendőrségnél, és adja azt át a hatóságoknak.

 

Az állítólagos elkövetők tagadják a nemi erőszakot, de a rendőrség egyelőre őrizetben tartja őket, míg nem sikerül beszerezniük a teljes felvételt. További részleteket a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem árultak el a sajtónak.

 

A Facebook 2015 év végén tette elérhetővé az élőadás-szolgáltatást, azóta rendszeresen használják a sajtó munkatársai de a hétköznapi felhasználók is. De nem ez az első eset, hogy bűncselekményeket közvetítettek rajta keresztül.

 

Egy hónappal korábban az USA-ban három férfi közzétette a Facebookon, ahogy egy negyedik férfi rovására követnek gyűlölet-bűncselekményt – egy értelmileg fogyatékost bántalmaztak.

 

2016 nyarán egy Antonio Perkins nevű 28 éves férfit fejbelőttek, miközben élőadásban volt a Facebookon. Ez is az USA-ban történt.

 

BBC.com, Körkép.sk

Nyitókép: themalaymailonline.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »