Dúró Dóra szerint újabb kilépési hullám indult a Jobbikban, Toroczkai saját frakcióban reménykedik

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője cáfolta, hogy Kövér Lászlóval egyeztetne a parlamenti frakció létrehozásáról, a zsidókkal és cigányokkal színesített "Magyar" Gárda ötlete pedig nem nyerte el a tetszését.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmihazank%2Fvideos%2F2162229797384522%2F&width=480&show_text=false&height=269&appId

Toroczkai reménykedik a saját frakcióban, de nem a Fidesszel kötött alku eredményeként

Néhány hónapon belül frakciója lehet a Mi Hazánk Mozgalomnak – nyilatkozta a párt elnöke az atv.hu-nak. Persze csak akkor, ha a pártoknak sikerülne megegyezniük az erre vonatkozó házszabály-módosításról. Ásotthalom polgármestere azt is elárulta: voltak információi arról az „előszélről”, amelynek köszönhetően három képviselő is távozott a Jobbik frakciójából pénteken.

Hírdetés

Az atv.hu-nak Toroczkai azt nyilatkozta: régóta kapcsolatban áll azokkal, akik pénteken elhagyták a Jobbik-frakciót. A kérdésre, hogy volt-e bármilyen információja arról, mi alakul a Jobbikban, azt mondta: „voltak információi az előszélről”.

Arra, hogy számít-e rá, hogy újabb tagok hagynák el a Jobbikot, Toroczkai sejtelmesen csak annyit válaszolt: „meglátjuk”.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke cáfolta ugyanakkor azokat az állításokat, melyek szerint megegyeztek volna a Fidesszel arról, hogy frakciót alakíthassanak a parlamentben. Hozzátette: nem dolgoztak a Jobbik tönkretételén, hiszen a párt saját magát teszi tönkre.

A napok óta szóban forgó frakcióról viszont úgy vélekedett: miért ne illethetné meg őket az, ha az összes erőforrás a Jobbiknál van, amelyet jelentős részben az ő munkájuknak és személyeiknek köszönhetnek?

Ásotthalom polgármestere úgy véli, nem csak nekik, de a balliberális oldalnak is alakulhatna lassan egy frakciója. Ebből kiindulva azt sem tartja kizártnak, hogy egy esetleges házszabály-módosítást nem csak a Fidesz, hanem mások is megszavaznának. Arra a kérdésre, hogy mikor lehet frakciójuk, ha nagyon pozitívan tekint az előtte lévő időszakra, azt felelte: ha a pártok – és nem a Mi Hazánk és a Fidesz – megegyeznének ebben, akkor néhány hónapon belül. Ennek hiányában ugyanakkor – a házszabály szerint – nem lesz lehetőségük saját képviselőcsoportot alakítani.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »