Dúró Dóra kilépett a Jobbikból

Dúró Dóra kilépett a Jobbikból

Dúró Dóra azt állítja, hogy „sok bajtársával együtt” lép ki a Jobbikból, „mert nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma”. A Facebook-oldalán úgy fogalmaz, hogy a Jobbik Alapító Nyilatkozatához „hűen, erkölcsileg most már a kilépés a helyes döntés”.

Szerinte hiába tett meg minden tőle telhetőt a békéért és az egyben maradásért, nem sikerült, mert „sok vezetőnknek sajnos a belső tisztogatás volt a fontosabb”.

Hírdetés

Dúró Dóra most „könnybe lábadt szemmel, összeszoruló torokkal, nehéz szívvel” búcsúzik. Azt is írja, hogy „emelt fővel, tiszta lelkiismerettel és egy erős közösséggel együtt” tekint a jövőbe.

A Szent Koronára tett esküjét megszegve azonban továbbra sem adta még vissza mandátumát az őt parlamentbe juttató Jobbiknak. Korábban már alkudozás tárgyává tette mandátumát, amit csak akkor adna vissza, ha azt Toroczkai Lászlóhoz hű politikusnak adnák oda. Pénteken közölte a Jobbik, hogy a szakadár Toroczkai Lászlót kizárta a párt fegyelmi bizottsága. Sneider Tamás, a Jobbik elnöke a Magyar Hangnak adott interjújában arról beszélt, hogy Toroczkai és bejelentett platformja a Fidesz felé kezd sodródni. A pártból való kiszakadással kapcsolatban azt mondta: „a legnagyobb ellenzéki párt bedarálása a Fidesz nyilvánvaló érdeke lenne.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »