Dúró döntött: együtt kíván dolgozni a Sneider-féle pártvezetéssel

Láttam Gyöngyösi Márton különböző nyilatkozatait, de nem szeretnék beállni abba a sorba, hogy egy-egy nyilatkozatot elkezdjek kommentálni – mondta Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Mint emlékezetes, Dúró elnökhelyettes-jelöltként indult a Jobbik legutóbbi tisztújításán Toroczkai László oldalán.

Dúró Dóra szerint a Jobbikban „nagyon rossz” a helyzet, aminek kialakulásában a párt mindegyik irányzatának van felelőssége. Hozzátette: személy szerint nagyon sajnálja, hogy ez a helyzet kialakult, és azért szeretne dolgozni, hogy a Jobbikot sikerüljön kiemelni a mélypontról.

Arra a kérdésre, hogy mi volt a céljuk a Mi Magunk elnevezésű platform megalapításával, Dúró Dóra azt mondta: a platformalapítás 10 éve (amikor Novák Előd vezetésével már alakult egy Jobbikon belüli hasonló szerveződés) és most is azt a célt szolgálja, hogy azok, akik csalódottak, ne hagyják el a Jobbikot.

A képviselő fontosnak tartja, hogy egyetlen jobbikos se érezze azt, hogy azért, mert Toroczkait támogatta, úgy érezze, nem része a Jobbiknak mint politikai közösségnek.
A maga részéről Dúró szeretné a Toroczkait támogató jobbikosokat meggyőzni, hogy a csalódottságuk ne vezessen oda, hogy távoznak a Jobbikból.

A Jobbik alapszabályában nincs szó platformokról, de a dokumentum nem is tiltja a párton belüli szerveződések alapítását. Ám mint Dúró Dóra elmondta, miután az elnökség hozott egy állásfoglalást arról, hogy a platformalapítás illegitim, ezt minden platformtagnak tudomásul kell vennie.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy ezt az álláspontját egyeztette-e Toroczkai Lászlóval, Dúró Dóra elárulta: nem beszélt Ásotthalom polgármesterével a platformalapítást elutasító elnökségi döntés óta. A maga részéről most a közös munkára szeretne koncentrálni. Tudomásul veszi a kongresszusi eredményt, és szakpolitikai munkájára, azaz a média-, sport- és oktatáspolitikai területre fog koncentrálni. [A kongresszusi döntés nyomán] „értékelem és érzékelem, hol a helyem” – mondta, hozzátéve: tudomásul veszi, hogy a Jobbik általános irányvonalát nem ő fogja meghatározni.

Ami az elnökválasztási kampányt illeti, azzal kapcsolatban Dúró elmondta: becsületbeli ügynek tekintette, hogy kiálljon Toroczkai László és a 46 százaléknyi kongresszusi küldött által is osztott nézetei mellett. Úgy véli, Toroczkai Lászlóval jó elnök-elnökhelyettes párost alkottak volna, de tudomásul veszi, hogy ez most nem sikerült, és azok között a keretek között fog dolgozni, amelyeket a kongresszus kijelölt a számára.

Ami a halálbüntetés Toroczkai által felvetett visszaállítását illeti, az Dúró szerint legitim társadalmi vita tárgya lehet. Dúró egyetért azzal, hogy vannak olyan esetek, amikor legitim módon felvethető a halálbüntetés szükségessége. Maga Dúró bizonytalan ebben a kérdésben, nagyon sok nyomós érvet tud mellette és ellene is felhozni, de inkább a halálbüntetés ellenzői közé sorolja magát.

Összességében Dúró azt tartja fontosnak, hogy a Sneider Tamás által meghirdetett „nemzeti néppárti vonal vegyen tiszta, mindenki számára követhető irányt a Jobbikban”, és ő maga ezen fog dolgozni.

atv.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »