Dupla életfogytra és még 419 év börtönre ítélték az antifák közé hajtó nemzetiszocialista fiatalt

Dupla életfogytra és még 419 év börtönre ítélték az antifák közé hajtó nemzetiszocialista fiatalt

Dupla életfogytiglanra és még 419 év börtönre ítélték a charlottesville-i gázolót, aki elütött egy antifasiszta nőt.

Újabb, immár második életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte hétfőn egy Virginiai bíró James Alex Fields ohiói nemzetiszocialista fiatalt, amiért 2017 nyarán a charlottesville-i zavargásokon halálra gázolt egy fő szélsőbaloldali tüntetőt.

A 22 éves Fieldset június végén ítélték először életfogytiglanra. Hétfőn a második életfogytig tartó büntetést a bíró, Richard Moore megtoldotta még 419 évvel az esküdtszék javaslatára.

„Mr. Fields, ön rászolgált büntetésére. Amit tett, terrorcselekmény volt” – mondta a végletekig elfogult bíró.

Hírdetés

2017 augusztusában a virginiai Charlottesville egyetemi városban jobboldali érzületű tüntetők megmozdulást szerveztek egy, a városban felállított szobor elmozdítása ellen. A szobor Robert E. Lee tábornokot, az amerikai polgárháború déli államai – a konföderáció – hadseregének főparancsnoka volt.

Az Egyesült Államok több déli tagállamában évek óta zajló történelmi revíziós kísérletek sorába illeszkedőn a városi önkormányzat – egyes, magukat polgárjoginak mondó csoportok szorgalmazására – úgy döntött, hogy a szobrot eltávolítja a belvárosból. Erre válaszként hirdettek békés tüntetést a szobrot megőrizni akaró virginiaiak.

A békésnek meghirdetett tüntetésre azonban más tagállamokból is érkeztek, köztük az erőszakot bárki ellen alkalmazó, általában fekete maszkokban támadó antifa is.

A tüntetésen megjelent erőszakos baloldaliak a hazafias résztvevőkre támadtak. A két csoport összecsapott egymással, és a káoszban James Alex Fields belehajtott a baloldali zavargók tömegébe, halálra gázolva a 32 éves antifasiszta aktivista Heather Heyert.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »