Dunaszerdahelytől Párkányig robogtak a motorok a trianoni gyászos évfordulón

Dunaszerdahelytől Párkányig robogtak a motorok a trianoni gyászos évfordulón

,,…Mert nem lehet feledni, nem, soha, amíg magyar lesz és emlékezet, jog és igazság, becsület, remény, hogy volt nekünk egy országunk e földön.,, (Juhász Gyula)

Június 4-én, a gyászos trianoni évforduló alkalmából harmadik alkalommal szervezett autós-motoros felvonulást az Új Egység Mozgalom Dunaszerdahelytől Párkányig.

nyilatkozta az eseménnyel kapcsolatban Samu István, az Új Egység Mozgalom vezetője a Körképnek.

Dunaszerdahelyen az országzászlós Trianoni emlékműnél Mikóczy Zoltán (UEM) fogadta a jelenlévőket, majd Karaffa Attila Dunaszerdahely alpolgármestere beszéde következett. A magyar és székely himnusz közös eléneklése után, Szakáll László esperes áldásával indult meg a nemzeti lobogókkal díszített menet.

Hírdetés

A megemlékezés párkányi részében Takács Krisztina üdvözlő beszéde után Kurucz József (UEM) köszöntötte a jelenlévőket. A jelképes harangszó után az esztergomi Fehér László tárogatóművész dallamai szóltak minden magyar szívéhez.

Trianon gyalázatát, hogy mit is vettek el Magyarországtól, T.Fóti Angelika ismertette röviden, majd Kovács Emese párkányi, jelenleg az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium tanulója melengette a lelkeket.

Samu István az Új Egység Mozgalom elnöke beszédével a magyar  nemzethez szólt, majd a magyar  és székely himnusz közös eléneklése után a magyarországi Ellenméreg nemzeti rock koncert zárta a programot.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »