Dühösen állnak ki a fideszesek Ákos mellett

Surján franciául üzent, míg Tiffán Zsolt „liberális hülyegyerekek”-ről írt Facebookon Ákos kapcsán. Pár kormánypárti képviselőnél elszakadt a cérna.

Miközben a Telekom lépésére válaszul a kormány bejelentette a céggel való szerződésbontást, a fideszes politikusok is sorra állnak ki az énekes mellett a Facebookon. Így tett a KDNP volt EP-képviselője, Surján László is, aki először kiírta, hogy „je suis Ákos”, majd ezt képpel is nyomatékosította. Itt már ki is fejtette, hogy elítéli a „vélemény-terror” (sic!) minden formáját, „mindenki elítélendő, aki a maga véleményét rá akarja kényszeríteni a másikra”. A véleményterror durvább formájaként a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadást említette, kifejtve, hogy „ha az eszköz más is, a másikon való uralkodási vágy azonos”. Surján szerint nem kell egyetérteni Ákossal vagy a gyerekszülés fontosságáról beszélő Kövér Lászlóval, de elfogadhatatlan őket meghurcolni ezért.

Surján szerint a nők kezében van a döntés

Női szerepekkel és gyerekvállalással kapcsolatban is leírta véleményét Surján: „A döntés alapvetően a nő kezében kell legyen, házasságban ugyan közösen hozzák meg, de a férj nem kényszerítheti rá a párjára a maga véleményét. Az a jó, ha még a házasság megkötése előtt tisztázzák, merre tartanak. Az élet azután akár felül is írhatja a terveket.” Hozzátette azt is, hogy hozzá az „egyensúlyra törekvés” áll közelebb munkával és néhány gyerekkel, míg szerinte Ákos egy másik modell mellett állt ki. („Gyerekközpontú család, sok gyerekkel.”)

Tiffán: „Liberális hülyegyerekek!”

Hírdetés

Keményebben odaszólt a fideszes országgyűlési képviselő, Tiffán Zsolt, aki posztjával  a „liberális hülyegyerekek”-nek üzent. „Az Embernek az asszonya szül gyereket! Az embernek a lánya unokát szül! Ez annyira egyszerű, mint az 1×1!” – írta, hozzátéve, hogy az általa megszólítottaknak ez nem megy, nekik „a reciprok a menő: Álmodj Berálylány!”  Tiffán a posztját azzal zárta: „Lehet a szarból ostort fonni, csak nem lehet vele csattogtatni.”

A képviselő egy másik posztjában sem finomkodott, leszögezve, hogy „két remek férfiút szed szét a személy-, és identitászavarosságában erősen fürdő, beteglelkű média.” Tiffán egyetértését fejezte ki Ákossal és Kövér Lászlóval, mondván, ez a dolgok rendje több millió éve. Mint a helyesírási hibáktól hemzsegő posztban közölte: „Nehogy már a csík tólja a repülőt! Ma Magyarországon vita zajlik arról,hogy a a nők szüljenek-e gyereket? Hát,hova fordul ki ez a világ önmagából? Azon fogunk vitatkozni,hogy ki legyen az anya? A Józsi,vagy a Béla? Tudják maguk,mi a baj? Az emberiség több ezer éves misztériumát vonják kétségbe! Csak azért,mert egy beteglelkű szuperhatalom ezt kívánja önöktől!”

Kocsis: Ez undorító!

A fideszes Kocsis Máté is undorítónak nevezte a Facebookon, „amit Kovács Ákossal művelnek”. Józsefváros polgármestere közölte: „Régi módszer ez azokkal szemben, akik nem azt mondják, amit a liberálfasiszták hallani akarnak. Azt is ők akarják megmondani, meddig tart a vélemény szabadsága, és az kit illet meg. Szerintük Ákost nem. Pedig de. Az lehet a véleménye, amit csak akar, még akkor is, ha ez néhány tehetségtelen és teljesítmény nélküli bódult libbancsnak nem tetszik. Ráadásul nem azt mondta, amivel vádolják, de hát nem lenne meg a napi rutin, ha nem hazudnának. A holnapi koncertre pedig elmegyünk a feleségemmel, aki sikeres nő, de emellett büszke rá, hogy tartozhat valakihez, és büszke rá, hogy gyereket szült.”

Ismert: a popénekes az Echo TV-ben beszélt arról: szerinte a nőknek nem dolga, hogy ugyanannyit keressenek, mint a férfiak. A nyilatkozat után egy álrajongói klub arra biztatott, hogy a nők váltsák vissza az Ákos-koncertre vett jegyeiket. Korábban Kövér László házelnök mondta a Fidesz tisztújító kongresszusán: „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk.” Ákos nyilatkozata után kihátrált mögüle a korábban őt szponzoráló Telekom, mire a kormány csütörtökön bejelentette, hogy a minisztériumok és a minisztériumi háttérintézmények szerződést bontanak a Telekommal.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »