Dühös az Amnesty

Dühös az Amnesty

De a szervezet nem adja fel, továbbra is harcol a homofóbia ellen, legújabb bejegyzésében pedig drag queenként ábrázolja Orbán Viktort – írja a Mandiner.

Bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán az Amnesty International, aminben putyinoznak és lengyeleznek egyet, majd azt írják, hogy „2020-ra a magyar kormány odáig jutott, hogy már nem elég a puszta gyűlöletkeltő kormányzati kommunikáció, törvényerőre emelik a kirekesztést: májusban a transz emberek nemének jogi elismerése, most pedig az azonos nemű párok örökbefogadása került a tiltólistára (járulékos veszteségként pedig az egyedülállók és élettársi kapcsolatban élők is).”

13-ban Putyin Oroszországában elfogadtak egy törvényt, amely betiltotta a „meleg-propagandát”, és ezzel a már így is kiszolgáltatott helyzetben lévő LMBTQ közösséget életveszélybe sodorták.

Lengyelországban az elmúlt években a mindennapi kormányzati kommunikáció részévé vált a homofóbia és a transzfóbia, önkormányzatok „LMBT-mentes övezeteket” jelöltek ki, egy aktivistát pedig őrizetbe is vettek a hatóságok.

Hírdetés

„Dühösek vagyunk és szomorúak. Biztosan közületek még sokan így éreznek. De nem adjuk fel, és ti se tegyétek. Együtt vagyunk ebben, melegek, heterók, transzok és ciszek, egyedülállók, házasok, gyermeket nevelők és nem-nevelők, mindenki, aki egy egyenlőségen és emberi jogokon alapuló Magyarországon akar élni.

Mi továbbra is minden erőnkkel ezért dolgozunk, elég volt a homofóbiából és a transzfóbiából!” – zárul a bejegyzés, amelyhez az Amnesty egy fotót is csatolt, ez a miniszterelnököt drag queenként ábrázolja.

Az Amnesty Internationalt egyébként Soros György is támogatja.

Dühös az Amnesty International


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »