Dühöngőnap

Tegnap volt a ballib ünnepi ciklus egyik hagyományos ünnepi eseménye, a Dühöngőnap.

Kijött ugyanis a számukra lehető legkellemetlenebb hír:

Ez kiütéses vereség a ballibek számára. S nem lényegileg, hanem jelképesen.

Hírdetés

Lényegileg miért nem? Mert simán lehetséges, hogy a „támogatások” kifizetése aztán akadozni fog, megesik az ilyesmi az EU-ban. Az EU nem szótartásáról híres, azaz gyakori, hogy valami az elméletben igen, majd a gyakorlatban nem. (Lásd erről Bulgária és Románia csatlakozását a Schengen-övezethez.)

De a politikában mindig az elméleti szint a fontos. S most összedőlt a ballib mitológia egyik tartóoszlopa, az „Unió” – így kell mondani ballibául ugyanis, az „EU” és az „Európai Unió” verzió nem eléggé magasztos -, mely valamiféle természetfeletti liberális lény, mely mint a Vörös Hadsereg 1944-1945-ben felszabadítja a világot a rossz alól, többek között elsöpri Zorbán „diktatúráját” is, majd felvilágosultságot és jólétet oszt.

Olyan dühöngés és átkozódás van a kommentmezőkben, ami csak a magyar foci válogatott nagy nyeresége miatt szokott előfordulni. Még a nagy tavalyi ballib választási bukáskor is mérsékeltebb volt a hangnem. Egyes ballib kommentelők egészen az „Unió” szidásáig jutottak! A kedvenc kommentem: „rohadjon meg az egész brüsszeli gittegylet„.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »