Dühítő! Önkormányzati pénzből fizették Lakatos telefonszámláját

Kriza Ákos két hónappal ezelőtt úgy nyilatkozott, sem ő, sem az önkormányzat nem állt semmilyen jogviszonyban a miskolci városvezetést feketekasszával vádló Lakatos Miklóssal. Ehhez képest a vállalkozó telefonszámláit még idén januárban is a Miskolc Holding fizette, figyelmeztetett Jakab Péter.

A Jobbik miskolci frakcióvezetője arra is emlékeztetett, a nyíregyházi vállalkozó azt állítja, hogy a Fidesz 2014-es győzelmében feketekasszák, táskából elszámolás nélkül osztott milliók is szerepet játszottak. Kriza Ákos tagadja a kapcsolatot Lakatossal, noha épp az ő hivatali e-mail címéről leveleztek a vállalkozóval.

Hírdetés

Jakab Péter elmondta: néhány hete arról informálták, hogy Lakatos Miklós telefonjának a Miskolc Holding az előfizetője. A politikus közérdekű adatigényléssel fordult az önkormányzati céghez, melynek során kiderült, hogy még idén januárban is a Miskolc Holding fizette Lakatos 20 ezer forintos telefonszámláját.

A politikus szerint ez több mint érdekes azok után, hogy Kriza Ákos szó szerint úgy nyilatkozott: „az önkormányzat, és személyesen én sem álltam a vállalkozóval semmilyen jogviszonyban.” Ezek szerint bevett gyakorlat, hogy a városvezetés olyanoknak fizeti a számláit, akikkel az önkormányzatnak semmilyen jogviszonya nincs? Mit kell tenni azért, hogy valakinek a fideszes önkormányzat jogviszony nélkül is ilyen kedvezményeket biztosítson? – tette fel a kérdést a Jobbik képviselője.

Szerinte a városvezetés azon válasza, miszerint Lakatos ahelyett, hogy visszaadta volna a számára biztosított holdingos telefont, azt „trükkös módszerrel” tovább használta, a humor kategóriájába tartozik. Mint mondta, a Fidesz minél többet magyarázkodik, annál hiteltelenebbé válik, ezért továbbra is Nemzeti Nyomozó Irodától vár választ arra, hogy van-e a miskolci Fidesznek feketekasszája. A rendőrség jelenleg választási csalás gyanúja miatt folytat nyomozást – emlékeztetett az ellenzéki politikus.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »