Dühbe gurult a Gucci család

Dühbe gurult a Gucci család

A Gucci dinasztia tíz tagja írta alá azt a közleményt, amelyben tiltakoznak Ridley Scott nemrég bemutatott, A Gucci-ház című filmje ellen. A kezdetektől nem voltak elragadva a róluk készült film ötletétől, és álláspontjuk a premier után sem változott. Ennek a történetnek szerintük semmi köze a valósághoz.

A produkció nem vette a fáradtságot, hogy konzultáljon az örökösökkel, mielőtt Aldo Guccit – aki harminc éven át volt a cég elnöke – és a család több tagját bűnözőként mutatja be, illetve olyanokként, akik tudatlanok és érzéketlenek az őket körülvevő világ dolgaira” írják közleményükben. Szerintük a film eleve olyan hangnemet és hozzállást tulajdonít a jól ismert események főszereplőinek, ami sosem jellemezte őket. Azt is fájlalják, hogy a Lady Gaga által játszott – és exférje, Maurizio Gucci megöletése miatt jogerősen elítélt – Patrizia Reggianit áldozatként mutatják be a filmben, aki csak megpróbált túlélni egy férfiak által dominált környezetben. Ez szerintük távol áll a valóságtól, mert a Gucci divatcégnél már a 80-as években is több nő dolgozott vezető pozícióban. A közleményben emlegetnek ugyan bizonyos lépéseket a család nevének védelme érdekében, a Variety szerint nem indult jogi eljárás az ügyben.

Hírdetés

A meggyilkolt Maurizio Gucci másodunokatestvére, Patrizia Gucci korábban arról beszélt egy interjúban, hogy nagyon csalódottak a szereposztás, illetve a szereplők kinézete miatt – főleg a Paolo Guccit játszó Jared Leto és az Aldo Guccit megformáló Al Pacino zavarta őket.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »