Dübörög az iszlamista propaganda a grazi mecsetekben

Dübörög az iszlamista propaganda a grazi mecsetekben

Egy frissen lebukott iszlamista ügye után derült ki, hogy mi folyik a grazi mecsetekben. A hetekben fogtak el egy migránst Stájerország fővárosában, aki állítólag merényletet tervezett Graz karácsonyi vására ellen. Az ügyet követő nyomozásból kiderült, hogy nagyjából a grazi mecsetek felében a radikális iszlám népszerűsítése zajlik.

A Kronen Zeitung idéz egy tanulmányt, mely szerint a nagyjából 20 (nem lehet tudni a pontos számukat, mert folyamatosan változik) grazi mecset közül tizenegyben a radikális iszlámmal összefüggő tevékenységet folytatnak. Ezek a mecsetek folyamatos megfigyelés alatt állnak.

Hírdetés

A korábbi években tartottak már több nagyobb razziát is a városban a hatóságok, ekkor is fény derült arra, hogy terroristákat nevelnek a mecsetekben. Volt olyan ugyan, hogy be is zárattak egy-egy imahelyet, de ez nem oldotta meg a problémát.

A mecsetekben főleg Csecsenföldről, Boszniából, Afganisztánból, Törökországból és Macedóniából érkezett migránsokat próbálnak radikalizálni, sajnos több esetben is sikerrel. A legutóbbi letartóztatás ugyan megelőzött egy tragédiát, de nem oldotta meg a problémákat.

(Kuruc.info – Krone – 888 nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »