Dróntámadás érte Bibi egyik házát

Dróntámadás érte Bibi egyik házát

Három drónt indított a libanoni Hezbollah ellenállási mozgalom az izraeli Caesarea város felé. Az egyik drón Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök házába csapódott be – írja az orientalista.hu

Izrael nem ismerte el, hogy a becsapódás valóban érintette a kormányfő házát, azonban az izraeli biztonsági szolgálatok nagyon súlyos biztonsági kudarcnak tekintik a caesareai dróntámadást, és vizsgálat indult a biztonsági rések ügyében.Ugyanakkor a terrorállam első emberének szóvivője elismerte, hogy a támadásban egy drón célt ért és egy házba csapódott. A szóvivő hozzátette, hogy Netanjahu nem tartózkodott a közelben. A háborús bűncselekményeket elkövető izraeli hadsereg szerint a másik két drónt elfogták.

اطلقت مسيّرات من #لبنان اتجاه فلسطين المحتلة، واحداها اجتازت المنظومة الدفاعية وكما تشاهد في الفيديو تجاوزت المروحية وذهبت الى هدفها بمنطقة #قيسارية وأصابته بشكل مباشر كما تظهر في الصور.
المكان المستهدف هو منزل الإرhابي نتن.ياهو كما اشارت عدة وكالات أنباء ومواقع عبريىة#تل_أبيب pic.twitter.com/Jy0yq97XYE

— Eng.Ibrahim Hamdan (@ibm_hmdn) October 19, 2024

Újabb szintre lépett a közel-keleti konfliktus, miután drónokkal vették célba, és csapást mértek Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök házára az észak-izraeli Caesareában – számolt be az al-Dzsazíra is az eseményről.

A lap arról számolt be, hogy több caesareai lakos által közzétett videót is láttak a Netanjahu-rezidencia elleni támadásról. Hogy mekkora mértékű volt a támadás, arról nem írnak, azonban az biztos, hogy sem a miniszterelnök, sem a családja nem tartózkodott az ingatlanban a támadás becsapódásakor.

Hírdetés

A katari központú médiavállalat szerint a területet lezárták, az izraeli hadsereg pedig nagyon szigorú cenzúrát és korlátozásokat vezetett be az izraeli médiára. Állítólag a városban még a légvédelmi szirénák sem szólaltak meg, bár a szomszédos területeken, köztük Haifában igen. Mint írják, a Hezbollah azt a taktikát alkalmazza, hogy az észlelés elkerülése érdekében együtt indít drónokat és rakétákat különböző célpontok ellen.

Az izraeli biztonsági szolgálatok nagyon súlyos biztonsági kudarcnak tekintik a caesareai dróntámadást, és vizsgálat indult a biztonsági rések ügyében – idézett egy izraeli biztonsági forrást az izraeli hadsereg rádiója.

الله اكبر .
لبيك يانصر الله …

صور متداولة لأضرار في منزل نتنياهو بقيسارية إثر استهدافه بمسيّرة من حزب الله … pic.twitter.com/ac4idchwsv

— Hussam (@Husam13318285) October 19, 2024

A háborús bűnos Netanjahu otthona elleni támadás, amely a Hezbollah legjelentősebb katonaiakciója volt a harcok kezdete óta, egy nappal azután történt, hogy a Hezbollah közölte, új szakaszba lépett az izraeli csapatok elleni harc, és az elmúlt napokban új fegyvereket vetett be. A csoport műveleti központjának közleménye szerint a Hezbollah először használt új típusú precíziós irányítású rakétákat és robbanó drónokat.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »