Drónokkal támadta egymást Ukrajna és Oroszország

Drónokkal támadta egymást Ukrajna és Oroszország

Az ukrán légvédelemnek 42 orosz drónt sikerült lelőnie keddre virradóra. Az ukrán hadsereg tájékoztatása szerint az oroszok összesen 60 drónt indítottak az éjszakai támadás során.

Szumi megyében egy orosz dróntámadás során találat ért egy lakóépületet, ami három civil áldozatot követelt, mondta Ihor Kalcsenko, a térség kormányzója. Kalcsenko elmondása szerint a támadás lakóövezet és a létfontosságú infrastruktúra ellen irányult.

Kedd kora reggel egy orosz drón egy buszmegállót is eltalált Herszonban, ahol egy nő megsérült. Az ukrán légvédelem az ország középső, déli és keleti területei felett volt a legsikeresebb, itt az összes orosz drónt sikerült elfogni

Hírdetés

Az orosz védelmi minisztérium kedden közölte, hogy az éjszaka során 18 ukrán drónt lőttek le. Ebből tizenegyet Brjanszk régióban semmisítettek meg, további hármat Belgorod környékén, a maradék drónokat pedig Kurszk, Tula és Orjol területén lőtték le.

Egy ukrán dróntámadás robbanást okozott egy biokémiai üzemben az oroszországi Tambov régióban – jelentette Maxim Jegorov, a térség kormányzója az X platformon. Továbbá, a tulai régió kormányzója szerint ukrán drónok két szeszfőzdében is kárt tettek. Brjanszk területén pedig egy kazánházat és egy épületet találtak el – tette hozzá a helyi kormányzó.

A támadások következtében az orosz jelentések szerint eddig nem történt haláleset.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »