Drónnal ütközött egy utasszállító

Drónnal ütközött egy utasszállító

A mozambiki légitársaság (Linhas Aéreas de Moçambique) Boeing 737-700 típusú utasszállítója összeütközött egy drónnal, miközben a mozambiki Tete-be tartott – írja az AirLive.net. A gép orrának jobb oldalának csapódott a pilóta nélküli jármű, de a csütörtöki balesetben nem sérült meg senki.

A gép biztonságosan földet ért. A fedélzetén 80 utas és hatfős személyzet tartózkodott.

Hírdetés

A csattanás közvetlenül a leszállás előtt következett be, a pilóták először azt gondolták, hogy egy madár csapódott a repülőgép testébe. Az ütközést azonban nem követte semmilyen rendkívüli jelzés, ezért folytatták a leszállást, ami rendben meg is történt.

A leszállást követő vizsgálatokból derült ki, hogy az utasszállító valójában egy drónnal ütközött. Arról azonban nincsenek információk, milyen drón csapódott a gépnek. A repülő javítását megkezdték, a baleset körülményeit még vizsgálják.

A közösségi médiumokban megjelent reakciók szerint sokan adtak hálát az égnek, hogy a baleset szerencsés véget ért, ugyanakkor sokan aggodalmuknak is hangot adtak. Az eset után nem csoda, ha egyesek félve ülnek fel a gépre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »