Drónnal akarták meglesni a jobbikos politikus magánlakását

Drónnal akarták meglesni a jobbikos politikus magánlakását

Egy ismeretlen férfi drónfelvételt próbált készíteni Szabó Ervinnek, a Jobbik orosházi képviselőjének, országgyűlési képviselőjelöltjének otthonáról – számol be az esetről az ellenzéki politikus vasárnapi Facebook-posztjában. Hozzátette, ő maga az előválasztás miatt a fővárosban tartózkodott, az elkövetőt Szabó váratlanul hazaérkező fia zavarta meg.

Szabó Ervin a posztban közli,

feljelentést tesz családja nyugalmának megőrzése, magánéletem védelme érdekében.

A Facebook-bejegyzésből úgy tűnik, az ellenzéki politikusnak közeli, jó felbontású felvételei is vannak az elkövetőről, illetve a gépkocsiról, amivel érkezett, de azokat nem tette közzé, mint Szabó írja, tiszteletben tartja még az ismeretlen elkövető személyiségi jogait is.

Hírdetés

A Fidesz 2018-ban – amerikai mintára – úgy módosította a korábban gránitszilárdságúnak nevezett alaptörvényt, hogy az kiemelten védi a magánlakást. Ennek ellenére több alkalommal is előfordult, hogy ellenzéki politikusokat vagy kormánykritikus újságírókat fideszes weboldalak munkatársai zaklatták magánlakásukban.

Nem sokkal később egy kormányinfón ezeket az eseteket elítélte Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, aki úgy fogalmazott,

senkinek a családi szféráját nem szabad támadni, mert a magánszféra mindenkit megillet, függetlenül attól, hogy mi a hivatása.

A miniszter azt is megjegyezte,

minden olyan akciót elítél, ami valakinek a magánszféráját indokolatlanul és jogsértő módon sújtja.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »