Drón-ügy: Komoly brit és arab figyelmeztetés az USA-nak

Drón-ügy: Komoly brit és arab figyelmeztetés az USA-nak

George Galloway, az Egyesült Királyság politikusa, volt parlamenti képviselő figyelmeztette az USA-t és szövetségeseit, hogyha Iránt megtámadják, akkor csúnyán megbánják, mert a 2003-as iraki offenzívával ellentétben, az irániak képesek harcolni.

A heves vérmérsékletű skót politikus, aki 2005-ben a szenátus előtt tanúbizonyságot tett az iraki háború ellen az amerikai törvényhozóknak, elkötelezte magát a Perzsa-öböl térségben lévő geopolitikai feszültség csökkentése mellett. Közben Irán kilőtt egy amerikai drónt, ami belépett a légtérébe.

Pénteken Donald Trump elnök közölte a Twitteren, hogy 10 perccel egy, a drón lelövés miatti megtorló akció indítása előtt lefújt egy Irán elleni támadást.

Hírdetés

Galloway úgy véli, hogy az irániak nagyszerűnek tartják, hogy harcoljanak az Egyesült Államok és szövetségesei ellen a régióban .

USA és szövetségesei közben óriási figyelmeztetést kaptak Katartól, az Egyesült Arab Emírségektől és a Szaúd-Arábiától, hogy minden olyan ország, amely lehetővé teszi, hogy „ a földjét egy Irán elleni amerikai támadás elindításához használják, azonnal lángban lesz”.

A volt brit politikus a szenvedélyes üzenetet küldött a világnak:

Nincs több háború. Nincs több háború az öbölben. Nincs háború Iránnal szemben.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »