Drogozott a tunéziai mészáros, ezért gyilkolt nevetve

Drogozott a tunéziai mészáros, ezért gyilkolt nevetve

Seifeddine Rezguinak, a tunéziai terrortámadás egyik elkövetőjének a testében kokaint vagy más ehhez hasonló szert találtak az orvosok a kórbonctani vizsgálat során – számolt be a Daily Mail.  

A tunéziai rendőrség megerősítette azt is, hogy a gyilkos holttestére felcsatolva egy fel nem robbant bombát találtak. A merénylő valószínűleg úgy beállt a drogoktól, hogy a pokolgép detonátorát képtelen volt működésbe hozni. A túlélők elmesélése alapján Rezgui, akit összefüggésbe hoztak az Iszlám Állammal (IÁ) is, nevetett és mosolygott, miközben társával együtt lemészárolták 38 áldozatukat egy AK–47-es gépkarabéllyal.

Korábban az alfahir.hu is beszámolt arról, hogy a Tunisie Numerique című tunéziai lap úgy tudja, hogy egy Captagon nevű tablettát használnak az IÁ terroristái, amit nagy számban gyártanak „egy bulgáriai NATO-laboratóriumban”. A bedrogozott harcosok ettől a szertől nem félnek, nem hátrálnak meg, nem fáradnak, nem kegyelmeznek.

Hírdetés

Az egyik hotel munkavállalója szerint a tunéziai mészáros amikor a mészárlást befejezte akkor nem próbált elfutni, mosolygott és boldog volt. Egyetemi diáktársai szerint Rezgui a fanatizmusát egy ideig leplezte, hiszen sokat alkoholizált és szexelt, de kiváló tanuló is volt.

Elmondások alapján Rezgui először az al-kaida szíriai leányvállalatával, a Nuszra Fronttal került kapcsolatba, majd a tunéziai Ansar al-Sharia csoport tagja lett. Nem csak Ansar al-Sharia fenyegetőzött korábban merényletekkel, az Iszlám Állam is azt közölte, hogy „Ramadán idején sok meglepetés lesz.”

Egy magas rangú tunéziai biztonsági tiszt azt mondta Rezgui részt vett egy dzsihádista kiképző tábor tanfolyamán egy nyugati líbiai városban, amit az Ansar al-Sharia működtetett, ugyanabban az időben, amikor a Bardo múzeumi terrortámadás történt. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »