Drogot csempészett a börtönbe pénzért a karbantartó munkás

Drogot csempészett a börtönbe pénzért a karbantartó munkás

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen. A börtön területén dolgozó munkás – egy fogvatartott kérésére – pénzért vállalta, hogy kábítószert csempész a börtönbe.

Hírdetés

A vádirat szerint az egyik vádlott büntetését töltötte a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben 2021 nyarán. A másik vádlott ekkor az intézet egyik épületén végezett karbantartási munkálatokat egy külsős cég alkalmazottjaként. A munkavégzés kezdetén tájékoztatták, hogy a fogvatartottak részére nem adhat át semmit, tőlük nem vehet át semmit, velük kizárólag a munkavégzésről kommunikálhat.

Ennek ellenére a karbantartás során a külsős munkavállaló elhintette a vele dolgozó raboknak, hogy bármilyen dolog becsempészésében tud segíteni, és telefonszámát is megadta nekik. Ezen a telefonszámon érte őt el az ügy másik vádlottja, aki azt kérte, hogy vigyen be neki egy csomagot pénzért.

Ezt követően a fogvatartott vádlott unokaöccse Tökölön átadott egy csomagot a férfinak, benne többek között marihuánával, amfetaminnal és MDMA-val. Az elkövető kapott 18 000 forintot, és a céges teherautó utasterébe rejtve bevitte a csomagot a börtön területére. Ott egy másik fogvatartott vette azt át tőle, akinek a megbízó rab kábítószerrel fizetett. Másnap azonban zárka ellenőrzést tartottak, amelynek során a tiltott szereket megtalálták és a cselekményre fény derült.

Az ügyben a Pest Vármegyei Főügyészség vesztegetés elfogadásának bűntette és kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a munkás ellen, míg a szert rendelő és részben továbbadó fogvatartott ellen szintén kábítószer-kereskedelem bűntette és vesztegetés bűntette miatt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »