Drámai részletek az M7-en történt halálos tömegbalesetről – helyszíni videóval

Drámai részletek az M7-en történt halálos tömegbalesetről – helyszíni videóval

Több ütközés is történt vasárnap reggel az M7-esen Velence és Pákozd térségében, az autópálya mindkét oldalán.

Mint arról az Infostart is beszámolt, mindkét irányban lezárták az autópályát több baleset miatt. Az egyik nagyon súlyos volt, a helyszínre számos mentőegységet és egy mentőhelikoptert is riasztottak. Az MKIF közlése szerint egy ember elhunyt.

A katasztrófavédelem háromnegyed tizenegy magasságában frissítést adott ki az oldalán, amely szerint még tart a műszaki mentés az M7-es autópálya mindkét oldalán.

A balesetekben egy autóbusz, kamionok, kisteherautók és személygépkocsik is érintettek. A Balaton felé vezető sávokon, Pázmánd közelében, két helyszínen futottak egymásba járművek, míg a főváros felé, Velence és Kápolnásnyék között egy több száz méteres szakaszon történtek karambolok.

A székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti, a siófoki, a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos, valamint a pázmándi és a mezőfalvai önkéntes tűzoltók, illetve a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesült tagjai vonultak ki a balesetekhez. Az egységek áramtalanítják a járműveket, és

tűzoltódaru segítségével szabadítottak ki egy személyautót, amely egy kamion alá szorult.

Hírdetés

A karambolok miatt több tucat autó a sztrádán rekedt, ezeket visszafordították, és tűzoltói felvezetéssel kísérték le az autópályáról.

Az Útinform tizenegykor azt írta, hogy a Letenye felé vezető oldalon a pályazár megszűnt, de a 30-as kilométernél lévő martonvásári csomópont előtt még jelentős a torlódás. A Budapest felé vezető oldalon továbbra is érvényben van a pályazár, az 50-es kilométernél, Pákozdnál kitereli a forgalmat a rendőrség.

A feol.hu-nak helyszíni fotói vannak, a katasztrófavédelem pedig kiadott egy videót:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https://www.facebook.com/bmokf.hivatalos/videos/901841071687479/&show_text=false&width=560&t=0

Az Index egyik olvasója arról számolt be, hogy összetört autókat lehet látni a sztrádán, a sofőrök pedig a leállósávban várták a segítséget. A közlekedést a köd nehezítette, valamint – mint azt az Infostart is megírta – a közelben, Kápolnásnyéken kigyulladt egy épület, ami jókora füsttel járt, ez utóbbi is ronthatott a látási viszonyokon.

Folyamatosan frissülő információk az Útinform oldalán!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »