Drámai fotó a Baranyában lezuhant kisrepülőgépről

Lezuhant csütörtök délelőtt a Magnus Aircraft Zrt. eFusion típusú gépe a pécs-pogányi repülőtér közelében. A járműben utazó 61 és 42 éves férfi a helyszínen életét vesztette, a rendőrség légiközlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást.

A rendőrség honlapjánra fotók is felkerültek, egy videón pedig a helyszín látható a levegőből fényképezve.

Az elektromos repülőgép 10 óra közül szállt fel, megtett két kört, majd ismeretlen okból lezuhant. A légi jármű kigyulladt, az azon utazó két ember meghalt. Egy szemtanú a bama.hu-nak elmondta: látták pörögve leesni, majd porfelhő szállt fel, ami azonnal fekete füstfelhővé vált. Az 58-as főúton átlagos volt ekkor a forgalom, néhány kamionos azonnal félreállt, ők riasztották a hatóságokat.

Hírdetés

Az MTI tudósítójának helyszíni beszámolója szerint a gép a repülőtértől körülbelül másfél kilométerre, az 58-as főút keleti felén egy kukoricaföldre zuhant, a kukorica 5-10 méteres sugarú körben megégett.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte, hogy a Magnus Aircraft Zrt. eFusion típusú gépe zuhant le. Sárkány Sándor tudomása szerint a balesetben két szerelő vesztette életét.

A pécs-pogányi repülőtér szomszédságában szerdán tartották a Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyárának bokrétaünnepét. Az eseményen az épülő összeszerelő üzem legmagasabb pontjára kitűzött bokrétát a cég által gyártott két repülőgép is átrepülte.

Az 58-as főút Pogány és Szalánta közötti szakaszát teljes szélességében lezárták. Jelenleg a forgalom – rendőri irányítás mellett – félpályán halad.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »