Drámai felvételek és figyelmeztetés szilveszter előtt egy magyar kórház Covid-osztályáról

Drámai felvételek és figyelmeztetés szilveszter előtt egy magyar kórház Covid-osztályáról

Dolgozók és az intézmény igazgatója is nyilatkozott. A legnehezebbek szerintük azok a helyzetek, amikor teljes családok kerülnek be a kórházba, koronavírus-fertőzés miatt.

A kisvárdai görögkatolikus kórházba nyert bebocsátást az RTL Klub stábja – a csatornának a dolgozók közül is többen nyilatkoztak, ahogy az intézmény igazgatója is.

A szakápolók azt mondják, a legszívfacsaróbb, amikor egész családok kerülnek be, vagy amikor ismerősüket, egyik kollégájukat kötik gépre. Deák Csilla ápoló a riportban arról beszélt, hogy az egyik intézményük ápolóját is elvesztették „és ezt sajnos végig kellett nézni, tehát szerintem ezt senki nem heverte ki nálunk.”

Hírdetés

Hegyi Henrik igazgató szerint

a karácsonyi összejövetelek már látszanak az esetszámokon és attól tartanak, szilveszter után is többen kerülnek be hozzájuk, ezért az év végi ünneplés kapcsán még nagyobb óvatosságra int mindenkit.

Mint mondta, a közösségi találkozások nem tesznek jót a koronavírus esetszámának, és attól tartanak, hogy a jövő héten még többen fognak bekerülni hozzájuk.

Az interjút szemléző Portfolio szerint elhangzott még az is, hogy a Covid-intenzív osztályon dolgozók szerint ugyan van olyan is, aki kapott oltást, de a többségük oltatlan.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »