Dráma Tokajnál: a folyóba zuhant a kerékpárút

Dráma Tokajnál: a folyóba zuhant a kerékpárút

Még egy éve sem készült el az új kerékpárút, de nem használható hónapok óta, csak a nagyobb veszélyt hárították el.

Közmegelégedésre készült el tavaly nyáron a Tokaj és Bodrogkeresztúr közötti kerékpárút, de egy szakasza már hónapok óta használhatatlan – írja a boon.hu.

A lap már tavaly ősszel beszámolt róla, hogy a kerékpárút menti területen megcsúszott a rézsű, egy szakaszon beomlott a Bodrogba a kerékpárút, ráadásul a vis majornak minősített helyzet részben az állami kezelésben lévő országos mellékutat is érintette.

Hírdetés

Akkor a közlekedők biztonsága érdekében a 7,5 tonnánál nehezebb járművek áthaladását korlátozó intézkedést vezettek be a szakemberek és a kerékpárút felőli forgalmi sávot is lezárták. Így azóta jelzőlámpás forgalomirányítás volt érvényben.

Azért, hogy a további rézsűcsúszást megakadályozzák, és a végleges helyreállításig legalább félpályán haladhasson a forgalom, a szakemberek egy védfal építési munkáit kezdték el, ennek idejére teljes útzár volt érvényben, a munkák befejezésével pedig szeptember 17-től pedig már újra félpályán, jelzőlámpás irányítás mellett haladhatott a forgalom.

A helyzet viszont azóta sem sokat változott, a kerékpárút ezen a szakaszon teljességgel használhatatlan, és továbbra is le van zárva a közút kerékpárút melletti sávja, a forgalmat pedig továbbra is rendőrlámpa irányítja. Hogy mi lesz a sorsa a kerékpárútnak, azt egyelőre nem tudni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »