Dráma a Forma–1-ben, azonnal lépni kell

Dráma a Forma–1-ben, azonnal lépni kell

Hét csapat is kénytelen lehet Forma–1-es futamokat kihagyni a pénzhiány miatt.

A vártnál is nagyobb terhet ró a csapatokra az idei esztendőtől bevezetett költségplafon a Forma–1-ben: a 140 millió dolláros limit még kevesebbnek tűnik idén az infláció és a világban zajló gazdasági folyamatok miatt, egyes csapatok pedig a fejlesztési kereteiket el is költötték már az egész évre – írja a vezess.hu.

Hírdetés

“Hét csapatnak valószínűleg ki kell hagynia az utolsó négy versenyt, hogy beférjen a plafon alá. Nem csak a nagycsapatokat érinti ez, a középmezőnyt is, akik nagyon szenvednek az infláció miatt” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Szerinte muszáj lesz lépnie a Nemzetközi Automobil Szövetségnek, máskülönben súlyos problémákkal kell szembenéznie a felügyelő testületnek. “Az energiaszámlák, a megélhetési költségek exponenciálisan növekednek, és ez alól az F1 sem kivétel. A szállítmányozási árak megnégyszereződtek, és ezt nem tudjuk befolyásolni” – tette hozzá.

A BBC információi szerint Horner mögé beállt a Ferrari, a Mercedes és a McLaren is, ám az Alfa Romeo, az Alpine, a Haas és a Williams leszavazta azt a javaslatot, miszerint valahogy korrigálnák a költséglimitet a Nemzetközi Valutaalap által megadott inflációs értékekhez kötve.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »