Dráma a békéscsabai tűznél, újabb épület kapott lángra a belvárosban – videó

Dráma a békéscsabai tűznél, újabb épület kapott lángra a belvárosban – videó

A műemlék malom tetőszerkezete megsemmisült. Hatalmas lánggal égett az épület, a szálló pernye miatt egy másik közeli épület teteje is tüzet fogott. A közeli kórházban elzárkózást rendeltek el.

Mint arról a Katasztrófavédelem jelentése alapján beszámoltunk, kigyulladt az István malom Békéscsabán, a Gőzmalom téren. A körülbelül ezer négyzetméter alapterületű, ötemeletes műemlék épület tetőszerkezete megsemmisült, a belső szerkezetét oltják a tűzoltók.

A helyszínre a békéscsabai, a gyulai, a mezőberényi, a mezőkovácsházi, a szarvasi, a szeghalmi és az orosházi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, tizenöt gépjárművel. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

Hírdetés

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a tűz környezetében, de nem mutatott ki az egészségre ártalmas gázkoncentrációt. A közeli kórházban biztonsági okokból elzárkóztatást rendeltek el.

A szálló pernye hatására egy a malom közelében álló épület tetőszerkezete is meggyulladt, a tűzoltók oltják a lángokat.

A Belhir.hu portál a térség országgyűlési képviselőjére hivatkozva azt írja, Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott, a megyei védelmi parancsnok azt a tájékoztatást adta, hogy az épületben emberek nem tartózkodtak, személyi sérülés nem történt. Az utómunkálatok napokig eltarthatnak, és habár ma még állnak a falak, azokat valószínűleg el kell majd bontani.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »