Drágul a UPC az RTL és a TV2 miatt

Megállapodott a programdíjakról az RTL Klub, a TV2 és a UPC Magyarország, a szolgáltató ügyfelei a csatornák általános szerződési feltételeikben meghirdetett díjak feléért, bruttó 370 forintért érhetik el a két televízió műsorait – közölte a UPC Magyarország pénteken az MTI-vel.

A társaság felidézte, hogy TV2 Média Csoport és az RTL Magyarország július 1-jétől szedhet díjat műsoraiért, azonban a UPC kiemelte, hogy ügyfeleinek nem kell visszamenőlegesen megfizetniük a plusz díjat.

A két csatornáért fizetendő 370 forintos programdíj csak az ügyfelek írásos értesítését követően, a következő havi számlájukban, legkorábban szeptember végén jelentkezik majd először.

A mostani áremelés a UPC hűségidős előfizetőit azonban nem érinti, amennyiben a későbbiekben érintené, arról az ügyfeleket időben tájékoztatja a társaság – közölték az MTI kérdésére.

Hírdetés

Szövetségi aggodalmak

Pár napja a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség már kifejezte aggodalmát a két televízió eljárása miatt, miszerint augusztus 31-vel túl rövid határidőt adtak meg, hogy a kábelszolgáltatók a legkedvezőbb feltételekkel tudjanak szerződni velük, miután úgy döntöttek, hogy műsordíjat kérnek tőlük. A közlemény szerint az MKSZ elfogadhatatlannak tartja a nyomásgyakorlás ezt a módját.

Információik szerint a csatornák mereven elzárkóztak a terjesztők azon ajánlatainak befogadásától, sőt azok megtárgyalásától is, melyek nem feleltek meg mindenben az általuk közzétett általános szerződési feltételeknek, ami viszont kizárólag a csatorna érdekeit veszi figyelembe.

„Sajnálatos, hogy bár a TV2 és az RTL Klub utáni díjfizetést lehetővé tevő kormányrendelet a felek szabad megállapodására bízza a szerződéses feltételeit, mégis a két csatorna ezt másként értelmezi, és csak saját ÁSZF-ük feltételei szerint hajlandóak szerződni – írták, kifejezve aggodalmukat, hogy a háztartások mellett a kábelszolgáltatókat is újabb anyagi terhekkel sújtja majd az eljárás.

A Szövetség a fizetős televíziót néző mintegy 3,5 millió háztartás érdekében is eljárva még júniusban elküldte jogi és piaci aggályait a NMHH-nak, amelyet közleményük szerint még további eljárások fognak követni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »