Drága bundái miatt támadta a Jobbik képviselőjét a Habony-média, odaajándékozta őket a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek

Drága bundái miatt támadta a Jobbik képviselőjét a Habony-média, odaajándékozta őket a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek

Az Origo, a Ripost, a Lokál és a közmédia is arról számolt be, hogy Varga-Damm Andrea 50 millió forint értékű bundagyűjteménnyel rendelkezik, sőt, még azt is sejtetni vélték, hogy ezeket Simicska Lajostól kaphatta ajándékba a politikus. A Ripost a bizonyítékot erre egy veszprémi kézilabdamérkőzésen készült fotón mutatta be: szerintük Simicska Lajos tekintete elárulja, hogy bundákat ajándékozott a képviselőnek.

Varga-Damm Andrea Facebookon reagált a támadásokra. Mint írta, az örökölt és ajándékba kapott bundái nem érnek ennyit, ám a kormánypárti sajtó cikkeit követően odaajándékozza az összeset a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, hogy árverésen értékesíthessék, a bevételt pedig jótékony célra fordíthassák.

“Nagyszerű hír fogadott ma reggel. A Ripostban nem újságírók, hanem bunda szakértők dolgoznak. Ma reggel tudatták velem látatlanban, hogy a bunda gyűjteményemnek 50 millió Ft az értéke. Én ennek nagyon megörültem, mert erre nem számítottam. Nem tudtam róla, hogy az átlagosan 40 éves korú bundáim, amelyeket a felmenőimtől örököltem, vagy ajándékba kaptam, ennyit ér. Miután nekem nincs szükségem ekkora vagyonra, ezért ma a sajtótájékoztatómon ország-világ előtt odaajándékoztam az összes bundámat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek. Ez a szervezet a miniszterelnök feleségének mentorálása alatt áll. E szervezet vezetője a “filozófus” fedőnéven ismert kommunista ügynök. Miután ők mindig hangoztatják, milyen nagyszerű karitatív tevékenységet végeznek, így természetes, hogy ha az én bundáim ennyi érnek, akkor odaajándékozom nekik és árverésen értékesíthetik. Már ma este felkérem őket, hogy holnap valaki jöjjön is el értük.”

Mint ismert, Varga Damm-Andrea napokon át Orbán Viktor miniszterelnöki irodája előtt várakozott, mert választ szeretett volna kapni a devizahiteleseket és az otthon ápolókat érintő kérdéseire. Ma sajtótájékoztatón jelentette be: a Jobbik célja, hogy a parlament végre kimondja: a végrehajtások és kilakoltatások határozatlan idejű felfüggesztését, a pénzügyminiszter pedig tegye le legkésőbb július 31-ig a parlament és a szakmai szervezetek elé azt az ütemezett ápolási díj emelést, amely jövő év nyarára eléri a minimálbért. A Jobbik politikusa bejelentette: kidolgozza ezt a két javaslatot, addig pedig felfüggeszti a miniszterelnök szobája előtti várakozást.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »