Dr. T. Túri Gábor: Majtényi László fotóját nézve…

Ahogy elnézem Dr. Majtényi László ide feltett fényképét, amint a Parlamentben a szavazás előtti beszédjét tartja, eszembe jut az ATV, 2017. január 10-i (16:38) hétfői “Csatt” című műsora, Kende Péter íróval.
A műsor nyílván másnak is érdekes lehetett, mert az „alfahir.hu“ is idézi az itt elhangzott beszélgetést a nevezett íróval, aki köztudottan, hangosan és nyílvánosan beszél a maga héber gyökereiről. Ez az alfahír cikk a következőképpen idézi Kende Péter véleményét Majtényi Lászlóról:
„ A beszélgetés során szóba került Majtényi László egykori ORTT-elnök köztársasági elnöki jelöltsége. Kende lelkesen méltatta a baloldali jelölt felkészültségét és műveltségét, ám a legérdekesebbnek nem ezt tartja. Hanem azt, hogy
“szemmel láthatóan zsidó.”
És ez persze rendes paranoiás zsidóként azt a kérdést veti fel Kendében, hogy vajon a – nyilvánvalóan vérszomjas antiszemita hordaként működő – magyar társadalom felsorakozik-e így a professzor mögé.“

Eddig az idézet az „alfahír“-ből. És ez valóban egy igen érdekes téma, amely természetesen további kérdéseket is felvet. És, ha most mélyebben belegondolunk a fent idézet mondatba, akkor láthatjuk, hogy már a téma ilyetén felvetése is – igaz elrejtve, de – egy ici-pici, „huncut“ csavarintást rejt magában…
Ugyanis ebből következően, ha Majtényi nyer, akkor ez nyílván a rátermettségének és az intelligenciájának lesz köszönhető, ha pedig elveszti a választást, akkor meg egyértelmű, hogy a magyar nemzet (és a parlament) antiszemita beállítottsága az, amely megakadályozta a győzelemben…
Mert úgy-e ők áldozatok, még most a XXI. század második évtizedében is… És szenvednek… Szenvednek az őket érő vádaskodások miatt.
Mert ők ugyanúgy az ország – hogy azt ne mondjam a nemzet – tagjai, mint bárki más, aki itt él ebben a, mára már kissé összezsugorodott, Kárpát-medencei hazában.
Tehát igazságtalan az a vád – mondják –, hogy ők nem az ország érdekében politizálnak és cselekszenek.
Aztán, amikor a „mit sem sejtő“ magyar átlagpolgár, egy az olaszországi „occhidellaguerra.it“ oldalán megjelent „Ahol a zsidók az antiszemitizmussal kell, hogy együttéljenek“ c. cikkben (Dove gli ebrei convivono con l´antisemitismo), a magyarországi antiszemitizmussal kapcsolatban azt olvashatja, hogy:
„ Un sentimento, questo, trasversale e fortemente radicato in larghe fette del popolo ungherese.“
Ami gyorsfordításban így hangzik:
Az antiszemitizmus „egy érzés, amely keresztül-kasul a magyar nép nagy részében mélyen gyökerező.“
Erre az átlagpolgár esetleg még lesütné a szemét, és egy kicsit talán magába is szállna, ha éppen ebben a cikkben, egy pár sorral feljebb – a MAZSIHISZ elnökének Heisler Andrásnak a kijelentését idézve – nem pont azt olvasta volna, hogy:
“L’Ungheria è dove abitiamo, Israele dove abbiamo il cuore”
(“Magyarország az a hely, ahol élünk, és Izrael ahol a szívünk van”)

Hírdetés

Erre a magyar olvasó értetlenül kapja fel a fejét és kétkedve megszólal:
„Hee? Mi ez? Most mi az igazság…?
Mi vagyunk antiszemiták, vagy ők „antimagyaristák“? Hiszen azt írják, hogy ők itt csak laknak.“
Majd ezen elcsodálkozik…
De aztán elgondolkozva – és egy kicsit megnyugodva – konstatálja, hogy most ismét Dr. Áder János lett megválasztva Magyarország köztársasági elnökének, hiszen az ő szíve Magyarországon van…
Végül rátekint Majtényi László képére, amint éppen a parlamenti beszédjét tartja… Majd leveszi a szemüvegét, komótosan megpucolja az üvegét, aztán így ezzel a tiszta okuláréjával megnézi még egyszer ezt a képet.
Mert nem ért valamit.
Nem érti…, őszintén nem érti, hogy miért van – Heisler András véleménye ellenére – egy piros-fehér-zöld kokárda a szónok szíve fölött…? Hogy kerülhetett az oda?
De aztán megnyugszik, mert rájön, ez nem lehetett másképp, csak hogy valaki a szünetben véletlenül elcserélte Majtényivel a zakóját?
Hmmm….

The post Dr. T. Túri Gábor: Majtényi László fotóját nézve… appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »