Dózsa László mégis lemond az '56-os plakátról

Mint megírtuk, az RTL Klubnál jelentkezett egy férfi, aki azt állítja, a városszerte látható 1956-os emlékplakátok egyikén nem Dózsa László színész-rendező szerepel kamasz forradalmárként, hanem az ő unokatestvére, Pruck Pál. Dózsa a csatorna megkeresésére határozottan visszautasította a feltételezést és ragaszkodott hozzá, hogy ő van a képen.  A fotó az amerikai Life magazin 1956 novemberi, forradalomról szóló összeállításában jelent meg, itt a 15 éves Pruck Pálként azonosította a fotós a képen szereplő fiút, ez szerepel a képaláírásban is, amint az RTL meg is találta a Life online archívumában.

Az RTL kedd esti híradójában bemutatták a Dózsa László által küldött fotót, amellyel bizonyítja, hogy ő szerepel a plakáton. A színész-rendező még az ’56-ban a fején viselt sapkáról is mellékelt egy képet. Elmondta, továbbra is meg van róla győződve, hogy ő látható a képen, ám önmagát megtagadva, kegyeleti okokból és Pruck Pál unokatestvérének megnyugtatása miatt hozzájárul, hogy a nevét levegyék a plakátról. 

Hírdetés

Pruck rokona, Szakács János a csatornának azt mondta, neki csak az a fontos, hogy Pruck Pál nevét írják fel a plakátra. Az 1956-os emlékbizottság nem reagált az RTL megkeresésére.

Képtalálat a következőre: „Dózsa László plakát”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »