Douglas Murray: A tömegek tébolya

Douglas Murray: A tömegek tébolya

Szoborledöntések, a történelem átírása, cenzúra és futótűzszerűen terjedő virtuális lincselések: hétköznapjaink egyre inkább tébolyba süllyednek.

Új könyvében (2020) Douglas Murray, a meghatározó „Európa Furcsa Halála” szerzője a tömeghisztéria okait kutatja: hogyan uralt le mindent a nemi és faji megszállottság,hogyan vált aknamezővé a közösségi média, ahol egy ártatlan megjegyzés is nyilvános kiátkozást eredményezhet, és hogyan vált a kultúra és a tudomány a félelem terepévé az abszurditásig fokozott politikai korrektség nevében…?

A brit konzervatív szerző a rá jellemző alapossággal és száraz humorral tárja fel a progresszió és egyenlőség terén létfontosságú eredményeket elérő polgárjogi mozgalmak önmaguk ellen fordulását és szétesését.

*
„A Tömegek Tébolya” című eme kiadvány a klasszikus liberális eszméktől a posztmarxista filozófián át a kortárs szórakoztatóiparig terjedő nagy ívű elemzésében tüzetesen szemügyre veszi napjaink bolondériáit, és az azokat tápláló, kártyavár stabilitású eszmerendszereket…

A tömegek tébolya provokatív mű, provokációja pedig abban rejlik, hogy ellentmondást nem tűrően kiáll a gondolat- és szólásszabadság, illetve a szabad vita joga mellett.

Hírdetés

„Erősen Ajánlott Olvasmány Mindenkinek, Aki Nemcsak Twitter-kompatibilissé Butított Szólamokból Kíván Tájékozódni a Világról”!
*

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »