Douchev-Janics Natasa nem hallgat már senkire

Douchev-Janics Natasa nem hallgat már senkire

Nagy lehetőség előtt áll Douchev-Janics Natasa, aki megnyerte a női K-1 200 méter első olimpiai válogatóját a szegedi Maty-éren.

Háromszoros olimpiai bajnokunknak, Douchev-Janics Natasának nem a hazai menők lettek a riválisai, a második helyre a fiatal Lucz Dóra futott be, akivel a jövő heti duisburgi Világkupán már a riói indulás jogáért meccselhet.

Tavaly még jobbra is, balra is tipródott Douchev-Janics Natasa. Háromszoros olimpiai bajnokunk gerincműtétjét követően csak kereste a helyét a hazai mezőnyben, s noha K-2 200 méteren Homonnai Lucával párosban sikerült kijutnia a milánói világbajnokságra, amelyen ezüstérmet nyert, formája alapján a riói olimpia távoli célnak tűnt számára. Idén azonban közel került az ötkarikás részvételhez, sőt, már jövő hét végén kiderülhet, hogy csapat tagságot szerez-e, és ő lesz-e az indulója a rövidebbik olimpiai távnak.

„Bízom benne, hiszen a nemzetközi versenyeken sokkal jobb eredményre vagyok képes. Nem tudom miért. Általában külföldön nem izgulok annyira, mint itthon, a hazai mezőnyben” – mondta Douchev-Janics Natasa, akit meglepett, hogy a hazai menők, így a tavaly ebben a számban olimpiai kvótát szerző Vad Ninetta, Kárász Anna vagy Fazekas-Zur Krisztina a dobogó közelébe se kerültek ebben a versenyszámban.

Hírdetés

„Hogy miért? Igazán nem tudom. Viszont a fiatalok nagyon jöttek. A harmadik helyezett Hagymási Réka meglepetést okozott, a második helyezett Lucz Dórit azonban már régóta figyelem, tudtam, hogy érdemes számolni vele”

– folytatta a versenyző, aki a K-2 500 méter döntője és Fazekas-Zur Krisztinával elért hetedik helye után rendesen le volt törve. „Még ma sem tudtam elengedni azt a számot, a kétszázas futam előtt is arról beszéltem, mert az edzések alapján tényleg úgy tűnt, lehet keresnivalónk Krisztával. Hogy a folytatásban mi lesz? Nem tudom, erről még nem beszélgettünk” – mondta a versenyző, akit feldob, hogy már májusban olimpiai indulási jogot szerezhet. Kijelentette:

„Nem véletlenül feküdtünk rá a kétszáz méterre. A műtött derekam jobban bírja ezt a számot és az edzések is azt mutatták, ez a helyes irány. Az elmúlt években sokan, sokfélét beszéltek nekem. Rájöttem, hogy nem kell foglalkozni mások véleményével, csak a saját megérzéseimmel. Ez a siker is azt mutatja.”

A válogató zárónapján férfi C-1 200 méteren mindössze 18 ezreddel nyert a riói tesztverseny után megbetegedő, a felkészülést éppen ezért később kezdő Hajdu Jonatán a győri Nagy Péter előtt, míg a hölgyek ugyanezen számában Lakatos Zsanett diadalmaskodott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »