Douchev-Janics Natasa nem csak tudásával tűnt ki

Douchev-Janics Natasa nem csak tudásával tűnt ki

Hét magyar egység jutott be pénteken a finálékba a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Férfi és női csapathajónk mellett a Homonnai Luca, Douchev-Janics Natasa páros K-2 200 méteren, Medveczky Erika K-1 1000 méteren, Korisánszky Dávid C-1 500 méteren, Hufnágel Tibor K-1 500 méteren, míg a Hérics Dávid, Somorácz Tamás kettős K-2 500 méteren lett a hétvégi döntők részvevője.

Az előfutamok eredményei alapján egy biztos: csapathajóink harcban állnak, nem csak az olimpiai kvótákért, de akár az aranyéremért is. A nőktől ez, ha nem is elvárható, de megszokott eredmény. Négyesünk ugyanis 2009 óta nem kapott ki világbajnokságon, és teljesítményük alapján most is nekik áll a zászló. Igaz, a harmadik futamban a fehérorosz négyes jobb időt lapátolt a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina, Kárász Anna összetételű női négyesnél, de őket „frusztrálták” a németek a futamukban, a mieink pedig nem adtak ki mindent magukból. Pláne Fazekas-Zur Krisztina, aki saját bevallása egy kis slamasztikában volt a hajóban. „Csúszott a nadrágom, és így egy picit lecsúsztam az ülésről is” – vallotta be az olimpiai bajnok versenyző.

Férfi négyesünkben is sokan látják már az aranyérmet, úgy tűnik, a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású négyes kezd egy tudatos, évek óta tartó építkezés végére érni. A mieink az előfutamok során egy hajóval verték meg az olimpiai címvédő ausztrál egységet, ami sokat elmond arról, mi várható majd tőlük a fináléban.

Hírdetés

Janics élvezi a párost

A két olimpiai távú egység mellett még öt másik számban lett magyar döntős a nap folyamán. Női K-2 200 méteren a Homonnai Luca, Douchev-Janics Natasa kettős jutott be futamgyőzelemmel a fináléba. A lányok nem csak tudásukkal tűntek ki a mezőnyből, a 32 esztendős Douchev-Janics haja pink, a 16 esztendős Homonnai frizurája neonzöld színekben pompázik, de amúgy is igazán vibráló személyiség mindkét versenyző.

„Lucával nagyon jól megtaláltuk a hangot, tényleg élvezem a párosunkat” – mondta Douchev-Janics Natasa. A két hölgy egyébként a szolnoki válogatóhoz képest helyet cserélt a hajóban, Homonnai sztrókolja az egységet, és így sokkal robbanékonyabb, gyorsabb alattuk a hajó. Olyannyira, hogy csak ők tudtak 38 másodpercen belüli időt elérni, így egyértelműen ők az aranyesélyesei a versenyszámnak.

Pénteken előfutam-győzelemmel a döntőbe jutott még a K-1 1000 méter 2013-as világbajnoka, Medveczky Erika is, míg a középfutamból C-1 500 méteren Korisánszky Dávid, K-1 500 méteren Hufnágel Tibor, K-2 500 méteren pedig a Hérics Dávid, Somorácz Tamás kettős lett a hétvégi finálé részvevője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »