Dosky-díjra jelölték Hégli Martin Györgyről készült előadását

Dosky-díjra jelölték Hégli Martin Györgyről készült előadását

A szlovákiai Kortárs Színházi Szövetség a hétvégén 27. alkalommal hozta nyilvánosságra az évad színházi díjai, a „DOSKY 2024”-díjak jelöltjeit. A jelöléseket idén is 38 színházi kritikus, teoretikus és publicista határozta meg.  Hégli Dusant, az Ifjú Szivek Táncszínház igazgatóját a „Martin György utolsó szavai” című darab kimagasló koreográfiájáért és rendezéséért válogatta be a szakmai bizottság.

Az Ifjú Szivek Táncszínház tavasszal a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színházban, a budapesti Művészetek Palotájában és a Kolozsvári Magyar Operában mutatta be „Last Words of Martin György” című darabját.

Az előadást a társulat jövő év januárjától pozsonyi játszóhelyén tartja repertoáron.

Hírdetés

Hégli Dusan rendezései közül legközelebb a „Finetuning” és a „Barátomhoz” látható.

Az Ifjú Szivek Táncszínházzal Avignonban bemutatott, nagy sikert aratott darab brüsszeli bemutatójára november 2-án kerül sor, míg az Arany és Petőfi levelezései alapján készült koncertszínház november 22-én, a budapesti Átrium Színházban lesz látható.

Sajtóközlemény/Felvidék.ma

DOSKY-díjjal évek óta a szlovákiai hivatásos színházi életben elért kimagasló alkotói teljesítményeket ismerik el. A táncszínházi kategória jelöltjei még Andrej Kalinka és Milan Kozánek a „re-member” táncműért, valamint Soňa Ferienčíková az „IHOPEIWILL” projektért. A legtöbb jelölést – összesen tizenegyet – a Szlovák Nemzeti Színház kapta. A díjak ünnepélyes átadására 2024. november 25-én kerül sor Pozsonyban.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »