Dörzsölt politikusbűnöző aktivizálta magát a szocionista pártban – amíg dübörög az elszámoltatás, legalább polgi lehessen

Dörzsölt politikusbűnöző aktivizálta magát a szocionista pártban – amíg dübörög az elszámoltatás, legalább polgi lehessen

Nem akárki aktivizálta magát a "Magyar" Szocialista Pártban. Az erzsébetvárosi ingatlanügyek miatt sokáig előzetesben ülő, majd bíróság előtt álló, de végül "jól elszámoltatott" Hunvald György döntött úgy, megkezdeni a felkészülést a 2019-es önkormányzati kampányra.

Csütörtökön azt írta ki a blogjára "Apa, kezdődik!" című bejegyzésében, hogy "az országban talán elsőként – együttműködési megállapodást írtunk alá a 2019. évi önkormányzati választásokra készülve. Ennek megfelelően az MSZP és a DK erzsébetvárosi szervezetei közösen készülnek fel a következő választásra."

Majd Hunvald egy honlapot is elindított, amelyen az erzsébetvárosi problémákkal foglalkozik, programját, ígéreteit közvetíti. Hunvald a honlapon önkormányzatiképviselő-jelöltként mutatkozik be, de az Index információja szerint arra játszik, hogy 2019-ben ismét Erzsébetváros polgármestere legyen. A honlapon kiírt Coelho-gagyi mottó is erre utal:

Nem az számít honnan indulsz, hanem az, hogy milyen döntéseket hozol arról, hogy hová akarsz végül eljutni.

A lap kereste Hunvald Györgyöt, de egyelőre nem sikerült elérniük. Több MSZP-s is ugyanakkor tényként beszélt Hunvald polgármesteri ambíciójáról. A helyi szervezet korábban azt is szerette volna, hogy Hunvald legyen a 2018-as MSZP-s parlamenti képviselőjelölt-jelölt az előválasztásokon, ám a párt budapesti vezetésének ezt sikerült megakadályoznia. Végül Devosa Gábor került a szocialisták listájára.

Még a tolvajbandának is kínos

Hírdetés

Így Hunvald nem a parlamenti, hanem az önkormányzati választásokra koncentrál, amelytől egy szocionista politikus megfogalmazása szerint többen "frászt kaptak". Politikailag kockázatosnak látják ugyanis, ha Hunvaldot ismét jelöltként vállalja fel a párt. Nyilatkozatot azonban senki nem vállalt.

Amikor Hunvaldot erzsébetvárosi elnöknek választották nyáron, Molnár Gyula MSZP-elnök azt mondta a megválasztása után: nem örül Hunvald György feltűnésének, és nem is támogatja, hogy közfunkciót kapjon. Egyelőre nincs is szó Hunvald jelöléséről, a saját szakállára indította el a kampányát. Így a pártvezetők nem is léptek semmit. Amúgy az MSZP alapszabálya szerint az önkormányzati választáson a helyi szervezetek jelölnek, így a felsőbb vezetésnek majd komoly energiákba kerülhet, ha le akarják szedni a helyi alapszervezetek támogatásának ellenére.

Hunvald 1998-tól Erzsébetváros MSZP-s alpolgármestere, 2002-től 2010-ig polgármestere volt. Polgármestersége alatti üzemszerű, gyanús ingatlanügyek és zuglói tanácsadói megbízásai miatt állt bíróság előtt, de ezekben persze felmentették, és kisebb ügyekben találták jogerősen bűnösnek, amiért börtönre ítélték. A Kúria viszont ezt az ítéletet megsemmisítette, az új perben Hunvald különböző büntetőügyeit összevonva kell majd tárgyalni.

(Index nyomán)

Úgy elszámoltatták Hunvaldot, hogy most félmilliárdra perli az államot a luxusrepülőgépe miatt

Az MSZP legalább őszinte: a párt után a VII. kerületi szervezet élére is elítélt bűnözőt választottak

Már meg sem lepődünk: Hunvaldot is felmentették


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »