Donyecki parancsnok: vannak sikerei az ukrán támadásnak, „sikerült nehéz helyzetbe hozniuk minket”

A donyecki szakadárok egyik parancsnoka, Alekszandr Hodakovszkij a Telegram közösségi oldalon hétfőn írt bejegyzésében közölte, hogy vannak sikerei a régióban az elmúlt hétvégén kezdett ukrán támadó műveletnek.

Hodakovszkij szerint a Donyeck megyei Vuhledar várostól nyugatra végrehajtott támadás az ukránok korlátozott taktikai akciója volt, nem pedig nagyobb hadművelet.

Az ukrán csapatok kezdetben azt a benyomást keltették, hogy növelik a nyomást a front Velika Novoszilka-i szakaszán, ahol vasárnap már sikerült áttörést elérniük. Eközben keletebbre, Novodonyeck település közelében egy rohamcsapat szinte észrevétlenül továbbhaladt. "Az ellenségnek sikerült nehéz helyzetbe hoznia minket" – fogalmazott Hodakovszkij.

Hírdetés

Mielőtt a donyecki szakadárokat kezdte el támogatni, Hodakovszkij 2014-ig az ukrán titkosszolgálat helyi terrorelhárító egységének vezetője volt. Egységeit később beolvasztották az orosz Nemzeti Gárdába.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz magánhadsereg alapítója hétfőn azt mondta, hogy az ukrán erők visszafoglalták a kelet-ukrajnai Bahmut északi részén fekvő Berhivka település egy részét, amit "szégyennek" minősített.

A Wagner a múlt hónapban az orosz-ukrán háború eddigi leghosszabb csatája után foglalta el Bahmutot, majd átadta az ottani állásait a reguláris orosz csapatoknak.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »