Donyeckben nem tudták felfogni, hogy a háború újra ott zörget az ablakon

Donyeckben nem tudták felfogni, hogy a háború újra ott zörget az ablakon

2015 júniusában dolgozni mentem a Birjuzova és a Lidievka bányatelepen.

Az élet a megszokott módon ment tovább – otthon, család, munka, jövő tervei, de mindent megváltoztatott a háború, amely hirtelen betört az életünkbe.

Eleinte nehéz volt elhinni, hogy ez lehetséges a 21. században!

Robbanások voltak, szörnyű csengés hallatszott a fülembe, de az idősekhez szaladtam, Kharina Elena Alexandrovna, aki a “Lidievka” faluban él, Svistun Maria Ivanovna, 1930-ban született, Krasznopoljanskaja utcán lakik – magányos emberek, és nincs egyéb hozzátartozójuk, így már nincs kire támaszkodni.

Miután megtapasztalták a Nagy Honvédő Háború minden borzalmát, Maria Ivanovna képtelen volt elhinni, hogy a háború újra szertelenül kopogtatott az ablakon!

Rakéták robbantak az utcán.

Az emberek elmenekültek, nem tudva, hogy hova.

Pánik…

Most minden napom ugyanúgy kezdődik.

Hírdetés

Egy bolt, egy gyógyszertár, egy pince, ahol megvártam a rakétatámadás végét és rohantam tovább – kenyérrel, tejjel, gyógyszerrel.

Futottam, mert előttem az idősek szeme volt, amelyeken félelmet, fájdalmat, kétségbeesést, rémületet lehetett olvasni; akik egy kedves szóra, jó hírre vártak, és arra vártak, hogy csak vigasztaljam őket.

És a legelején könnyek szöktek a szemembe, de a magányos idős emberek kedvéért erősnek kellett lennem.

És összes akaratát összegyűjtögetve próbáltam megölelni, megnyugodni, amennyire csak tudom, megvédeni ettől a borzalomtól …

Ilyen nehéz napokban sem jutott eszembe, hogy elhagyjam a városomat, elmegyek egy másik földre, és otthagyom a védenceimet.

Végül is ki, ha nem mi tudnánk gondoskodni a sorsukra hagyott magányos idős emberekről?

Galina S.,
a Donyeck Kirov körzetében működő szociális szolgáltatások
(szociális szolgáltatások nyújtása) területi központjának szociális munkatársa

Magyar Tudat

Megosztás

The post Donyeckben nem tudták felfogni, hogy a háború újra ott zörget az ablakon appeared first on Magyar Tudat.

Related posts:Hat hónapja tart a háború Kelet-Ukrajnában 18+ Hat hónapja zajlik a kegyetlen háború a kelet-ukrajnai Donyeck térségben,…Földi pokol Donyeckben- Simon Valmary és Dominique Faget riportja 18+ Ukrajna, Donyeck, 2015. február 3. A Donyeck városában a robbanások…Szíriai háború- A nemzetközi közvetítő bocsánatot kért a szír néptől Nemzetközi közvetítő Lakhdar Brahimi elnézést kért a szíriai néptől, mert…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »