Döntöttek: teljes egységben vette el a cigánysimogató nagykoalíció a Mi Hazánk irodáját Józsefvárosban

Döntöttek: teljes egységben vette el a cigánysimogató nagykoalíció a Mi Hazánk irodáját Józsefvárosban

Összeült az önkormányzatban a Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közterület-hasznosítási Bizottság, hogy döntsön, elvegye-e a Mi Hazánk József körút 43. alatti irodáját. Elvették – adta hírül a kerületi lap.

Teljes egységben, 5-0-s szavazatarányban – Vörös Tamás fideszes frakcióvezető is szavazott – arról döntött az illetékes bizottság, hogy megvonja a Mi Hazánk párttól a József körút 43. alatti házban az irodahasználat jogát, és felmondta a velük kötött bérleti szerződést. Az ülésen jelen volt Dúró Dóra, a párt politikusa is, aki a korábban több helyen hangoztatott érveivel igyekezett meggyőzni a testületet arról, hogy ne így döntsenek.

Hírdetés

Dúró az ülés után elmondta, fenntartják korábbi álláspontjukat, miszerint feljelentést fognak tenni az önkormányzat ellen hivatali visszaélés miatt. Irodájuknak új helyet keresnek, több alternatív megoldás is felmerült már az új helyszínnel kapcsolatosan, de „a jelen események tükrében ezentúl nem az önkormányzattól fogunk helyiséget bérelni, csak és kizárólag magánszemélytől tartom elképzelhetőnek a bérlést” – mondta a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese.

A bérleti jogviszony megszüntetése esetén Dúró korábban válaszlépéseket helyezett kilátásba: „Amennyiben a bérleti szerződés felmondásra kerül, hivatali visszaélés miatt feljelentést fognunk tenni” – közölte.

További részletek: A józsefvárosi Fidesz is a cigánytenyészet oldalára állt, elítélik a Mi Hazánk plakátját


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »