Döntöttek a Viking Sigyn ukrán kapitányáról

Döntöttek a Viking Sigyn ukrán kapitányáról

A Fővárosi Törvényszék meghosszabbította a május végi dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított szállodahajó-kapitány letartóztatását – közölte az Index kérdésére ügyvédje.

A VI. és VII. Kerületi Ügyészség szerint „az eljárásban a terhelt jelenlétének biztosítása, továbbá a bizonyítás megnehezítésének, vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében továbbra is indokolt a legsúlyosabb kényszerintézkedés fenntartása” – írja a portál.

Bár az ügyészség indítványozta, hogy az ukrán kapitány letartóztatását három hónappal hosszabbítsák meg, a Fővárosi Törvényszék végül

Hírdetés

egy hónappal, szeptember 30-ig hosszabbított

– közölte M. Tóth Gábor.

A hajóskapitány ellen vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésének vétsége mellett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt folyik eljárás.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreait sikerült kimenteni, és azóta huszonhét holttestet találtak meg.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »