Döntetlent játszott azeri ellenfelével a Sepsi OSK (Labdarúgás)

A sepsiszentgyörgyi csapat csütörtökön lejátszotta második edzőmérkőzését Törökországban. A Sepsi OSK az első és a második félidőben is hátrányba került, azonban mindkétszer egyenlíteni tudott az azeri Gabala FK ellen (2–2). Cristiano Bergodi együttesének vasárnap a cseh első osztályban szereplő FK Bohemians Praha lesz az ellenfele.

Az egyszeres Azeri Kupa-győztes Gabala kezdte jobban a találkozót, már a 6. percben vezetést szerzett Ülvi Isgandarov révén, előnyét pedig az első félidőben megőrizte. Szünet után rögtön egyenlített a sepsiszentgyörgyi csapat, a 46. percben Alexandru Tudorie előkészítése után Mario Rondón továbbított a hálóba. A 66. percben Rareș Ispas kezezése miatt a játékvezető büntetőrúgást ítélt, amelyet Isnik Alimi váltott gólra. A székelyföldi együttes a 72. percben szintén tizenegyesből válaszolt, Marius Ștefănescu védhetetlenül helyezett a kapuba. Az Elmar Bakhshiyev irányította gárda kiállítást követően tíz játékossal fejezte be a mérkőzést, azonban a hátralévő időben a Sepsi OSK emberelőnyben nem jegyzett újabb találatot, így maradt a döntetlen.

Hírdetés

„A csapat az első és a második félidőben is jól játszott, elégedett vagyok a döntetlennel. Örülök, hogy mindkét kapott gólra tudtunk válaszolni. A kapott találat után uraltuk az első felvonást, a fölényünk helyzetekkel társult, azonban ezeket nem sikerült gólra váltani. Boldog vagyok, hogy mindenki sérülés nélkül zárta a találkozót. Sok munka áll előttünk, viszont ez az időszak a kemény edzésekről szól. Még van időnk az első tétmérkőzésig, úgy gondolom, a Rapid elleni meccsig mindenki a lehető legjobb formába lendül. A vasárnapi Bohemians Praha elleni edzőmérkőzés remek főpróba lehet a bajnokság folytatása előtt” – fogalmazott Cristiano Bergodi vezetőedző.

A háromszéki csapat hétfőn hátrányból fordítva diadalmaskodott a lengyel élvonalban érdekelt Radomiak Radom felett (2–1). Cristiano Bergodi csapata az első félidő végén került hátrányba, majd a második játékrészben Alexandru Tudorie találatával egyenlített, a hajrában pedig Cosmin Matei megszerezte a győzelmet. A Sepsi OSK január 16-ig tartózkodik Törökországban, a piros-fehér mezesek vasárnap még egy edzőmérkőzést játszanak a cseh FK Bohemians Praha ellen. A román élvonalbeli bajnokság egy hét múlva folytatódik, a 22. fordulóban a székelyföldi alakulat január 20-án 20 órától az FC Rapid otthonában lép pályára, majd január 29-én 17 órától az FC U Craiova érkezik Sepsiszentgyörgyre. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »