Doncic vezetésével versenyben maradt a rájátszásért a Dallas

Doncic vezetésével versenyben maradt a rájátszásért a Dallas

A Dallas Mavericks a 25 pontos Luka Doncic vezérletével 127-104-es győzelmet aratott az Indiana Pacers vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabdaliga legutóbbi játéknapján, ezzel versenyben maradt a rájátszásba jutásért zajló küzdelemben.

A szlovén sztár kis híján lemaradt az összecsapásról,

ugyanis az előző találkozón megkapta szezonbéli 16. technikai hibáját is, ami automatikusan egymeccses eltiltással jár. A klub azonban fellebbezett, aminek helyt adott a liga, és törölték a 16. büntetést, így Doncic pályára léphetett Indianapolisban.

Hírdetés

Nem sikerült viszont egyelőre biztosítania a helyét a playoffban a Sacramento Kingsnek, amely 2006 óta próbálkozik „túlélni” az alapszakaszt, ez pedig a leghosszabb negatív sorozat az NBA történetében. A Kings ezúttal otthon kapott ki a Minnesotától, és a következő esélye a rájátszásba jutásra a Portland vendégeként lesz két nap múlva.

A nap slágermeccsén a nyugati éllovas Denver legyőzte a Philadelphiát, ám az idény legjobbjának járó cím (MVP) várományosainak várva várt csatája elmaradt.

A túloldalon azonban vádlisérülés miatt hiányzott az előző két évben Jokic mögött második Joel Embiid, a kameruni centert tartják jelenleg a legesélyesebbnek arra, hogy megakadályozza a szerb klasszis triplázását.

Az 54/21-es mérleggel ligaelső Milwaukee görög sztárja, a térdproblémákkal küszködő Jannisz Antetokunmpo nélkül is megverte a Detroitot, a Bucksban pont nélkül mutatkozott be Goran Dragic. A szlovén Európa-bajnok – aki 2008 óta szerepel az NBA-ben – a hónap elején hagyta el a Chicagót.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »