Donáth László a neje jelenlétében is zaklatta a nőket

Donáth László egyik áldozatának férje is megszólalt annak kapcsán, hogy volt szocialista képviselő, evangélikus lelkész, Donáth Anna momentumos EP-képviselő apja egy fővárosi szeretetotthonban zaklatott több nőt. A férfi a Tények riporterének mondta el, hogy a jelenleg is az intézményben lelkészként dolgozó bukott politikus már évek óta zaklatja az otthon alkalmazottjait, s ez alól a kivételt csak az idősebbek és a teltebb alkatúak jelentették.

A férfi kérte, hogy a Tények ne mutassa az arcát. A zaklatott nő férje szerint a volt szocialista politikus félelmet keltett a feleségében és a szeretetotthon más női alkalmazottaiban is, akik mikor meghallották a szexuális ragadózó hangját, kénytelenek voltak elbújni előle.

Elmondása alapján főként a fiatal, vékony testalkatú lányokat zaklatta Donáth, és szexuális ajánlatot is tett nekik. Bár jelezték az intézmény vezetésének a problémát, az otthon nem tett semmit – emelte ki a férfi, hozzátéve, hogy állításait orvosi vizsgálat is bizonyítja.

„Egy alkalommal Donáth még a saját felesége jelenlétében is molesztálta a nejemet, két kézzel megragadta, a falhoz szorította, majd szorongatni kezdte a nyakát” – mondta az áldozat férje.

Hírdetés

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy Donáth László evangélikus lelkész, aki 16 éven át volt az MSZP országgyűlési képviselője, szexuálisan zaklatta női beosztottait a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetházban, azonban ennek ellenére még mindig lelkészként dolgozhat ugyanott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság június 13-án rendelt el nyomozást szexuális zaklatás és kényszerítés miatt.

A feljelentést a szeretetház egyik gondozottjának hozzátartozója tette.

mho


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »