Donáth gusztustalan kirohanása

Donáth gusztustalan kirohanása

Hidvéghi Balázst ugyanarra a szerepre szánják, mint Polt Pétert a legfőbb ügyészi poszton és Domokos Lászlót az Állami Számvevőszék élén.

„Ma az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE Bizottság) tagjaként – korábbi tervek alapján – arról kellett volna szavaznom, hogy Hidvéghi Balázs, a Fidesz volt kommunikációs igazgatója legyen e bizottság alelnöke. A szavazást újra elhalasztották, de ez nem jelenti azt, hogy sikerült teljesen eltávolítani a Fideszt a jogállamisági ügyek közeléből.

A Néppárt cinizmusát nehéz megérteni: miközben saját köreikben külön bizottság vizsgálja a Fideszt, pont a jogállami normák megsértése, a demokrácia leépítése miatt, és miközben jelentős részük megszavazta az e bizottságban született, úgynevezett Sargenti-jelentést és ezzel a 7. cikkely szerinti eljárást, amely a Fidesz-kormány civilellenes, EU-ellenes, a CEU-t elüldöző magatartását is kifogásolta, most a szakbizottság alelnöki posztjára ültetnék e dúlás egyik fő felelősét. Erről szó sem lehet!

Annál inkább érthető a Fidesz szándéka: ugyanazt akarja művelni az Európai Unióban, mint Magyarországon. Megtalálni a szűk keresztmetszetet, és eltorlaszolni az információk és az erre alapozott jogi eljárások útját. Hidvéghi Balázst ugyanarra a szerepre szánják, mint Polt Pétert a legfőbb ügyészi poszton, Domokos Lászlót az Állami Számvevőszék élén, illetve az állami propagandagépezet vezetőit. Erről szó sem lehet!

Hidvéghi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgatójaként folyamatosan és kizárólag a LIBE céljaival ellentétes tevékenységet folytatott. Pártja orosz modell alapján teszi tönkre a magyar civil szférát, visz súlyosan rasszista kampányt, foglalja el a független intézményeket, pusztítja el a sajtószabadságot, rendeli fokról-fokra politikai irányítás alá az igazságszolgáltatást. Büszkék rá, hogy a magyar határon menekült családokat kormányzati parancsra éheztetnek. Minden egyes éheztett emberért egyenként a Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz kell fordulnia a magyar jogvédőknek, ahol már külön sablont gyártottak a Fidesz által működtetett magyar állam számára, melyben felszólítják Hidvéghi Balázs kormányát, hogy adjon enni a kerítés mögött tartott áldozatoknak.

Hírdetés

Szó sem lehet arról, hogy a LIBE alelnökét a Fidesz delegálja. A szavazást ismét, néppárti kérésre elhalasztottuk. De Hidvéghi Balázsra csak egyetlen szerepben van szükség a bizottság munkája során: amikor szigorúan és részletesen beszámoltatjuk arról, mit művel a Fidesz-kormány Magyarországgal.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

www.mandiner.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »