Donáth Anna nekiment Karácsony Gergelynek

Donáth Anna nekiment Karácsony Gergelynek

Donáth Anna közösségi oldalán kritizálta Karácsony Gergely elhibázott közlekedéspolitikáját. Ez persze annak is köszönhető, hogy a momentumos Fekete-Győr András messze lemaradt a főpolgármester mögött a miniszterelnök-jelölti versenyben, ráadásul jelenleg a Gyurcsány-párt jelöltje, Dobrev Klára a legnépszerűbb a baloldali szavazók körében a közvélemény-kutatások szerint.

Donáth Anna, momentumos politikus egy Facebook-bejegyzésben bírálta a főpolgármester közlekedéspolitikáját és az Európai Unió környezetvédelmi politikáját is. A Momentum támadása nem lehet véletlen, hiszen a miniszterelnök-jelöltségre aspiráló Fekete-Győr András meglehetősen lemaradt a népszerűségi versenyben, szavazói tartalékai viszont főként Budapoesten vannak, ahol Karácsony is erős. A jelölti népszerűségi listát ugyanakkor Gyurcsány Ferenc felesége, a DK-s Dobrev Klára vezeti.  

Hírdetés

„Úgy gondolom, hogy a budapesti, nagykörúti lámpaprogram (a 4-6-os villamos hátráltatása) és a biciklisávok áthelyezése hiba. Olyan terv, amely nem egy befektetés, amiből a budapestiek profitálhatnak, hanem kiadás, mely sokba fog kerülni minden fővárosinak. Az Európai Parlamentben pontosan az ilyen hibák elkerülésén dolgozom. Ahogy az egész EU is ilyen hibás, csak költséget teremtő, de semmi hasznot nem hajtó projektek átszervezésére hívta életre a kontinens környezetvédelmi politikáját megreformáló ,,Irány az 55%!” programot. A cél, hogy a környezetvédelemre ne költségként, hanem megtérülő befektetésként tekintsünk. Az EU az európai klímarendelettel – az európai zöld megállapodás részeként – kötelező célnak tűzte ki a klímasemlegesség 2050-es elérését. Ehhez a következő évtizedekben jelentősen csökkenteni kell az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. Ez nem fog menni, ha Budapest ellenkező irányba lép – vissza.”– írta bejegyzésében a baloldali politikus.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »