Donald Tusk: Lengyelország „modern és erős országként születik újjá”

Donald Tusk: Lengyelország „modern és erős országként születik újjá”

A lengyel miniszterelnök szombat este televíziós újévi beszédben szólt a nemzethez, és azt mondta, hogy Lengyelország „modern és erős országként születik újjá”. Donald Tusk a közszolgálati TVP televízióban elmondott beszédében úgy fogalmazott, hogy 2023 az „áttörés éveként vonul be a történelembe”.

Az új koalíciós kormány ígéretet tett arra, hogy az állami médiát a „megbízható tájékoztatás forrásává” alakítja át, és ezzel a lépéssel meg akarja fordítani azt a tendenciát, hogy a médiát politikai eszközként használják.

A miniszterelnök azt is mondta, hogy a megosztott lengyel nemzet egyesítése lesz a legnehezebb feladat kormánya számára, de megfogadta, hogy „nem állunk le, amíg ez meg nem történik”.

Hírdetés

Hozzátette: „2023-ban önök meglepték a világot, és önöknek köszönhetően Lengyelországból remény árad minden emberhez, aki a szabadságért küzd.”

Az új kormány azt követően alakult meg, hogy a Tusk vezette liberális Polgári Koalíció (KO), valamint a Harmadik Út szövetség és az Új Baloldal csoportosulás által vezetett pártok tömörülése az október 15-i lengyel parlamenti választásokon nagy fölénnyel kerültek hatalomra.

Körkép.sk, Lengyel Közszolgálati Rádió nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »