Donald Trump nem éri be a kerítéssel, ő falat húzna

Donald Trump nem éri be a kerítéssel, ő falat húzna

Jelenleg Donald Trump a legnépszerűbb republikánus elnökjelölt a CNN felmérése szerint. Az ingatlanmágnás és tévésztár egyik botrányos kijelentést teszi a másik után: az illegális bevándorlókat bűnözőknek nevezi, falat építene az USA és Mexikó közé, és nemcsak a demokrata Hillary Clintonba köt bele, de saját párttársaiba is.

Saját repülőgépén érkezett Texasba a Republikánus Párt első számú elnökjelöltje, hogy terepszemlét tartson az amerikai–mexikói határon. Az ingatlanmágnás Donald Trump megválasztása esetén 3000 kilométeres falat húzna a két ország közé Mexikó pénzén. A politikus szerint a Közép- és Latin-Amerikából érkező illegális bevándorlók nőket erőszakolnak meg, fertőző betegségeket és kábítószert terjesztenek az Egyesült Államokban. Rasszista kijelentései számos cég szerződést bontott Trump vállalataival, különböző spanyolajkú csoportoktól is megkapta a magáét, a politikus mégis azt állítja, népszerű a latinó választók körében.

„Nem tudom, látták-e a közvélemény-kutatást, amit Nevada államban csináltak, de nagyon vezetek, és ami még fontosabb, nagyon vezetek a latinóknál. Vagy 30 százalékkal, a második talán 11 százalékon áll. Szóval, jó a kapcsolatom a latinókkal. Az évek alatt több ezer latinó dolgozott nekem, ahogy most is, és nagyon jó velük a viszonyom” – nyilatkozta.

Hírdetés

Az iowai kampányrendezvény Trump a Karatekölyök című film zenéjére, a „Te vagy a legjobb” című dalra vonult be. Beszédében első számú demokrata riválisát, Hillary Clinton volt külügyminisztert és first ladyt vette célkeresztbe. „Hillaryt favoritnak tartják, szerintem velem szemben nem az. És hát nézzék, ha az ügyészek tisztességesen végzik a munkájukat, akkor bizony szomorú dolgoknak kell történniük, mert amit tett, az nagyon bűnös és nagyon súlyos dolog. Nem tudom, miként tud valaki ezzel a teherrel elindulni az elnökválasztáson. Úgyhogy meglátjuk, mi lesz, nagyon érdekes lesz” – mondta a republikánus elnökjelölt.

Trump arra utalt, hogy Clinton külügyminiszterként a magán e-mail fiókját használta hivatalos levelezésre, titkosított információk nyilvánosságra kerülését kockáztatva. Hillary Clinton tagadja, hogy hanyagul kezelt bizalmas adatokat. „Szerintem nagyon sok félreértés van az üggyel kapcsolatban, ezért megértem, hogy miért kérdezősködnek annyit az emberek. De a tények elég világosak: akkoriban nem küldtem vagy kaptam semmit, ami titkosított lett volna” – jelentette ki a demokrata elnökjelölt.

Trump nemcsak demokrata ellenfelét nem kíméli, hanem párttársait sem: nemrég kétségbe vonta John McCain háborús hőstetteit. A szenátor, aki 2008-ban Barack Obamával szemben alulmaradt az elnökválasztáson, öt és fél évet töltött hadifogságban a vietnami háborúban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »